Данілов: Наслідки підриву Каховської ГЕС для Росії будуть катастрофічними

Данілов: Наслідки підриву Каховської ГЕС для Росії будуть катастрофічними

Укрінформ
Для України наслідки підриву Каховської ГЕС будуть страшні, але для росіян вони будуть катастрофічні.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Українському Радіо сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Він запевнив: ще у вересні-жовтні минулого року українська сторона попереджала, що росіяни закладають вибухівку безпосередньо на станцію і готові в будь-який момент здійснити цей терористичний акт.

Читайте також: Російську агентуру в Україні викорінюють шаленими темпами - Данілов

"Це було зроблено безпосередньо за наказом Путіна, і світова спільнота має дати гідну відсіч терористам", — наголосив Данілов.

Він зазначив, що пройде час і ми зможемо підрахувати усі збитки, спричинені підривом Каховської ГЕС. "Повірте, наслідки для нашої країни будуть страшні, але для росіян вони будуть просто катастрофічні. Тому що вони за все це будуть відповідати. І ті люди в Кремлі, які давали вказівку зривати дамбу, будуть нести за це відповідальність. І в тому числі і виконавці", - наголосив він.

Читайте також: Данілов не виключає можливості індивідуальних двосторонніх угод з країнами НАТО

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час, як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-