Підрив Каховської ГЕС: Зеленський дорікнув міжнародним організаціям за «нуль підтримки»

Підрив Каховської ГЕС: Зеленський дорікнув міжнародним організаціям за «нуль підтримки»

Укрінформ
Наразі фактично немає уваги міжнародних організацій до затопленої внаслідок теракту на Каховській ГЕС тимчасово окупованої території України.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час звернення до світових екоактивістів, лідерів думок та міжнародних експертів, передає Укрінформ.

Він зазначив, що Україна робитиме все можливе, аби врятувати якнайбільше людей, та наголосив на необхідності підтримки світу в цьому процесі "не лише риторикою, а й діями".

Читайте також: Зеленський: Під водою на півдні опинились могильники тварин, щонайменше два з них - із сибіркою

"На контрольованій нами території міжнародні організації почали допомагати. Я дякую. На окупованій же території – нуль підтримки. І що довше це триває, то більше, на жаль, там буде жертв. Уваги міжнародних організацій до окупованої території, яка затоплена, наразі фактично немає. І потрібен, зокрема, ваш тиск на них – я прошу!" – сказав глава Української держави.

Він підкреслив, що необхідно зробити все, щоб не залишилося жодної пустелі, руїни чи мертвої зони після цієї катастрофи. На переконання Зеленського, це можна забезпечити лише спільними зусиллями, разом з екозахисною спільнотою світу, лідерами й державами, міжнародними організаціями.

"Забруднення й отрута із зони затоплення швидко потрапляє в підземні води, отруює річки, а звідти потрапляє в басейн Чорного моря. Тобто не буває руйнації природи "десь там" – все у світі дуже взаємопов’язане.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Зеленський звернувся до світової екологічної спільноти

І тому, будь ласка, поширюйте правду про цей російський екоцид. Будь ласка, закликайте лідерів, держави та міжнародні організації діяти", – додав Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час, як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-