Армія РФ зосередила сили на чотирьох напрямках, тривають важкі бої

Армія РФ зосередила сили на чотирьох напрямках, тривають важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом доби там відбулися 26 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 8 червня, передає Укрінформ.

Як зауважили в Генштабі, на згаданих напрямках за кожен квадратний метр тривають важкі бої.

Загалом протягом доби російські загарбники здійснили один ракетний і 27 авіаційних ударів, а також близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.

Наголошується, що ймовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів по всій території України є "дуже високою".

Авіація Сил оборони загалом за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу російської армії та два — по ворожих зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії протягом доби уразили п'ять пунктів управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два зенітно-ракетні комплекси, вісім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще два важливі об’єкти загарбників.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка, за інформацією Генштабу, суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На полігонах Білорусі продовжують перебувати окремі підрозділи Збройних сил Російської Федерації.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ.

Російська авіація протягом доби била по Миропіллю, Сінному й Северинівці Сумської області. З мінометів і артилерії ворог обстріляв Атинське, Безсалівку, Миропілля й Пономаренки Сумської області, а також Красне, Мороховець, Лук’янці, Старицю, Гатище, Вовчанськ і Чугунівку Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних ударів від росіян зазнали Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Кислівка, Табаївка й Берестове Харківської області і Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області, з артилерії били по Макіївці, Невському й Білогорівці Луганської області, Верхньокам’янському, Торському, Спірному та Роздолівці Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія намагалася покращити тактичне положення, вела наступальні дії в напрямку Іванівського, однак успіху не мала. Авіаційного удару росіяни завдали в районі Білої Гори Донецької області.

Читайте також: Сирський заявив про успіхи військових на Бахмутському напрямку

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Торецьк і Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ здійснили невдалі спроби наступу неподалік від Сєверного й Опитного. З авіації загарбники вдарили по району Авдіївки, з артилерії — по районах Новокалинового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського й Карлівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили всі російські атаки в районі Мар’їнки, завдавши ворогу втрат. У районах Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області зафіксовані удари ворожої артилерії.

На Шахтарському напрямку російська армія обстріляла Вугледар, Шахтарське, Золоту Ниву та Времівку Донецької області.

На Запорізькому і Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії, у районі Гуляйполя Запорізької області завдали авіаційного удару.

Артилерійських обстрілів від росіян зазнали Бурлацьке, Зелене Поле, Новосілка, Новопіль і Темирівка Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я й Кам'янське Запорізької області, а також Херсон, Берислав і Антонівка Херсонської області.

За даними Генштабу, російське військове керівництво має значні проблеми з речовим забезпеченням своїх підлеглих. Так, військовослужбовцям, які нещодавно підписали контракт у військових частинах, що дислокуються у місті Волгоград, замість черевиків з високими берцями були видані чоботи.

Встановлено, що військову форму російських контрактників змушують купувати за власні кошти.

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку Сили оборони просунулись на 1600 метрів на південному і північному флангах.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-