єВідновлення: в Україні стартували перші виплати допомоги на ремонт житла

єВідновлення: в Україні стартували перші виплати допомоги на ремонт житла

Укрінформ
В Україні стартували перші виплати допомоги на ремонт житла в межах програми єВідновлення. Її отримають 8 заявників з двох громад у Київській та Донецькій областях. Загальна сума нарахованих коштів – понад 847 тисяч гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

«Стартували перші виплати. Грошову допомогу для дрібного ремонту власного житла отримають 8 заявників з Ірпінської громади Київської області та Селидівської громади Донеччини. Загальна сума нарахованих коштів становить понад 847 тисяч гривень. Одним із заявників, який отримає грошову допомогу, стане 78-річна жителька Донеччини. Вона подала заяву на отримання допомоги через застосунок Дія», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що вже подано 17 374 заяви, а також створено 444 комісії. За найбільшою кількістю нерозглянутих заяв лідером є Харківська громада – 3 168 штук, далі Ірпінська – 1 770, Чернігівська – 675, Ізюмська – 538, Гостомельська – 505, Бучанська – 464, Херсонська – 463, Дергачівська – 423, м. Київ – 419, Балаклійська – 377, Лиманська – 288, Макарівська – 274.

«Закликаємо органи місцевого самоврядування, які не розпочали роботу з розгляду заяв на отримання компенсацій для відновлення житла, прискорити запуск їх роботи. Від цього залежить те, чи українці зможуть в найкоротші строки отримати допомогу для підготовки власного житла до осінньо-зимових холодів», - наголосили в міністерстві.

Читайте також: Український бізнес може долучитись до програми єВідновлення

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернутись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-