Для захисту аеропорту у Львові потрібні будуть додаткові системи Patriot – Ігнат

Для захисту аеропорту у Львові потрібні будуть додаткові системи Patriot – Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Відкриття аеропорту у Львові може стати черговою ціллю для ворога, тому для таких кроків потрібні додаткові системи ППО Patriot.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання щодо відновлення роботи міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

«Насправді дещо дивно в даній обстановці як це буде працювати... Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека у країні. Скажіть, як давно по Львову прилітали «Шахеди» чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому? Я думаю, тут відповідь у цьому. Якщо противник буде розуміти що в Україні є функціонуючий аеродром, вони будуть вбачати в ньому потенційну ціль, яка може доставляти західне озброєння», - вважає речник.

Ігнат відзначив, що в Україні наразі функціонують виключно військові аеродроми, і десятки таких аеродромів є постійною ціллю для ворога. Він нагадав про нещодавні удари ворога по аеродромах у Кропивницькому та Старокостянтинівці. 

На думку речника, відкриття аеродрому у Львові важливе, однак наразі в державі не вистачає систем ППО.

Читайте також: Адаптація до норм ЄС: Зеленський підписав закон для спрощення внутрішніх авіаперевезень

«Питання аеродромів важливе, зрозуміло, що хочеться мати повітряне сполучення з нашими партнерами, але треба його чимось захищати. Зрозуміло, що системи Patriot, які можуть захистити від балістики, системи IRIS-T, NASAMS, які ми сьогодні отримуємо від партнерів, їх немає в достатній кількості в державі, а захищати нам є що», - відзначив Ігнат, додавши, що нині насамперед необхідно прикривати об’єкти критичної інфраструктури, гідротехнічні споруди.

 

Відео: Телемарафон "Єдині новини"

Як повідомляв Укрінформ, напередодні начальник Львівської ОВА Максим Козицький після підписання програми Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи» віцепрем'єр-міністром з відновлення - міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та комісаром ЄС з питань транспорту Адіною Велян заявив, що міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-