Буковина прихистила понад 100 врятованих собак і котів з Херсонщини

Буковина прихистила понад 100 врятованих собак і котів з Херсонщини

Фото, відео
Укрінформ
У Хотині Чернівецької області місцеві зоозахисники прихистили 105 кошенят і цуценят, яких врятували із підтоплених районів Херсонщини.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівниця місцевого притулку "Дім Милосердя" Юлія Попович.

"Позавчора до нас приїхало 105 тваринок із Херсонщини. Частина врятованих також поїхали далі, на Івано-Франківщину. Я одразу домовлялася з представниками організації UAnimals, що зможу прихистити лише кошенят і цуценят. Бо для великих тварин у нас немає багато місця. Тому і змогла забрати їх, зараз намагаюся прилаштувати тварин у добрі руки", - сказала Попович.

Буковина прихистила понад 100 врятованих собак і котів з Херсонщини / Фото: Суспільне

За її словами, за ці два дні вже вдалося прилаштувати 25 тваринок. Ще частину кошенят і цуценят везуть до Хотинської фортеці і там серед відвідувачів намагатимуться знайти для них господарів.

"Серед тваринок, які до нас приїхали, було і кілька хворих кошенят та цуценят. Їх ми намагаємось пролікувати, співпрацюємо для цього з ветеринаром із Кам'янець-Подільського. Поки таких хворих тварин тримаємо у притулку. Решту намагаємося прилаштувати у добрі руки", - додає зоозахисниця.

Читайте також: У Херсоні зоозахисники надають безкоштовну ветдопомогу

Більшість врятованих із Херсонщини тварин були виснажені і голодні. Їх нагодували, відігріли, дали відпочити.

Наразі керівниця притулку збирає кошти на корм і на будівництво вольєрів, щоб мати змогу прихистити більше тварин. Усю інформацію зі звітами Юлія Попович викладає на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомлялося, 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС, внаслідок теракту були частково чи повністю затоплені близько 80 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-