Ворог за добу обстріляв дев'ять областей України - зведення ОВА

Ворог за добу обстріляв дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 8 червня.

У Чернігівській області за добу ворог тричі обстріляв з мінометів Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі і зранку війська РФ здійснили сім обстрілів прикордоння. Зафіксовано 19 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Миколаївська, Білопільська, Середино-Будська та Новослобідська громади.

Миропільську громаду росіяни атакували БПЛА Shahed. Дрон влучив у школу (спалахнула пожежа), продуктовий магазин, нежитлове приміщення.

У Миколаївській сільській громаді Shahed влучили в ангар та зерносховище агрофірми. Пошкоджено декілька одиниць тракторної техніки.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 17 обстрілів прикордоння Сумщини. Зафіксовано 153 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Юнаківська, Миропільська, Хотінська, Шалигинська, Середино-Будська, Есманська, Зноб-Новгородська, Великописарівська громади.

Читайте також: Російська ДРГ намагалась проникнути на Сумщину приблизно 2,5 місяці тому – Наєв

У Середино-Будській громаді внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено будівлю сільської ради, сільську церкву, колишній дитсадок.

На територію Хотінської громади ворог скинув сім мін. Пошкоджено склади, вантажівку, знищено 4 тонни пшениці.

Російська армія здійснила 148 обстрілів 21 населеного пункту на лінії вогню у Запорізькій області. Тричі ворог атакував з БПЛА Гуляйполе та Залізничне, 18 ударів здійснив із РСЗВ по Гуляйполю, Ольгівському, Білогір'ю, Чарівному, Павлівці і Темирівці, 127 ударів з артилерії - по Новояковлівці, Гуляйполю, Оріхову, Малинівці, Гуляйпільському та інших прифронтових селах.

У Кам'янському мінно-вибухові травми дістав 68-річний чоловік.

Ще 32 цивільні об'єкти в області зруйновані.

Читайте також: У лікарні померли дві постраждалі внаслідок обстрілу Комишувахи на Запоріжжі

У Дніпропетровській області російська армія знову обстрілювала Нікопольський район.

Вчора Мирівську громаду ворог кілька разів атакував з безпілотника. Пошкоджено дві приватні оселі, господарчу споруду, транспортні засоби.

По Нікополю агресор бив з важкої артилерії. Пошкоджені гімназія і два приватні підприємства, 8 житлових будинків, 6 господарчих споруд, газопровід та лінія електропередач.

Вночі війська РФ обстріляли з важкої артилерії Мирівську та Марганецьку громади.

У Харківській області росіяни обстрілювали Вовчанськ Чугуївського району, пошкоджено приватні будинки та домоволодіння. Також пошкоджено маслоекстракційний завод, сталася пожежа у будівельних вагончиках.

Вчора вдень ворог влучив із танка у багатоквартирний будинок у Стрілечій Харківського району. У квартирі на 5-му поверсі сталася пожежа.

Російські військові завдали ракетного удару із ЗРК С-300 по селу Малинівка Чугуївського району, пошкоджено котельню й газопровід на території ТОВ "Лікеро-горілчаний завод "Прайм".

У полі неподалік села Гаврилівка Чугуївського району на міні "Пелюстка” підірвався 39-річний громадянин США, який перебував в Україні з гуманітарною місією. Його госпіталізували.

У Луганській області загарбники обстріляли Новоселівське, Макіївку, Невське та Білогорівку, завдали авіаційних ударів по Стельмахівці.

Читайте також: Росіяни вбили в Україні вже 486 дітей

За добу ворог здійснив 106 обстрілів Луганщини, випустив 456 снарядів.

У Донецькій області ворог минулої доби здійснив 14 обстрілів, бив по Авдіївці, Торецьку, Часовому Яру, Українську, селах Ласточкине, Привільне, Іванівське.

Пошкоджено 21 житловий будинок (з них 14 багатоквартирних).

На Донеччині за добу троє людей загинули і семеро дістали поранення.

У Миколаївській області вчора сили та засоби протиповітряної оборони знищили два ворожі БПЛА.

Вчора російські військові завдавали артилерійських обстрілів по Очакову.

Вдень росіяни з артилерії били по акваторії Очаківської громади.

Херсонську область за добу загарбники обстріляли 34 рази (випустили 192 снаряди), з них по Херсону ворог здійснив один артилерійський обстріл (2 снаряди).

Жертв та поранених внаслідок обстрілів серед цивільних немає.

Читайте також: Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС середній рівень підтоплення становить 5,61 м. Затоплено 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег.

На звільнених територіях підтоплено 20 населених пунктів. Під водою опинилися 2629 житлових будинків, за минулу добу підтопило ще 971 оселю.

Попри постійні російські обстріли триває евакуація з зони підтоплення. Станом на 6:00 четверга небезпечні території залишили 1999 людей. Найбільше евакуювали з мікрорайону Корабел у Херсоні – 1495 осіб.

На тимчасово захопленому лівому березі російські загарбники не надають допомогу людям в евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-