Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині

Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Херсонській області. 

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

"Робоча поїздка на Херсонщину. Координаційна нарада щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС", - зазначив він.

Відео: ОПУ

За словами Зеленського, "багато важливих питань: оперативна обстановка в області, яка склалася внаслідок катастрофи, евакуація населення з потенційних зон затоплення, ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі, організація життєзабезпечення затоплених територій. Також перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативна воєнна обстановка в зоні техногенної катастрофи".

Читайте також: Гуменюк: Підрив Каховської ГЕС змінив ландшафт майбутнього бою, але не плани Сил оборони

Як наголосив Президент, важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи, і розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Зокрема Зеленський на нараді щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої руйнуванням греблі Каховської ГЕС, дав доручення щодо справедливого підрахунку збитків і виділення коштів для компенсацій жителям, які постраждали внаслідок катастрофи.

Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині / Фото: ОПУ

У межах робочої поїздки в Херсонську область Зеленський провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої руйнуванням греблі Каховської ГЕС, організації забезпечення життєдіяльності на затоплених територіях та відновлення екосистеми регіону.

Міністр внутрішніх справ, начальник штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Ігор Клименко доповів про оперативну обстановку, що склалася в області внаслідок катастрофи, та евакуацію населення із зон затоплення.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі за добу впав на метр - Укргідроенерго

За його словами, дано оцінку втрат внаслідок акту терору, прораховано ймовірні ризики, визначено завдання щодо забезпечення постраждалого населення водою та електроенергією, подолання можливих санітарно-епідемічних загроз, а також щодо евакуаційних заходів.

Для вивезення людей підготовлено залізничний та автомобільний транспорт. Жителі підтоплених населених пунктів забезпечені продуктами харчування у повному обсязі. Проводяться роботи з підвезення питної води. На базі окремих закладів охорони здоров’я розгорнуто пункти евакуації, зазначив міністр.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук і генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота поінформували про перебіг ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої підривом росіянами греблі.

Також була заслухана доповідь начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна щодо організації життєзабезпечення на затоплених територіях.

Читайте також: Гуменюк: Підрив Каховської ГЕС змінив ландшафт майбутнього бою, але не плани Сил оборони

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець повідомив про перспективи відновлення екосистеми регіону.

Командувач оперативного угруповання військ "Херсон" Михайло Драпатий поінформував про оперативну воєнну ситуацію в зоні техногенної катастрофи.

Президент дав доручення щодо справедливого підрахунку збитків і виділення коштів для компенсацій жителям, які постраждали внаслідок катастрофи.

Крім того, Зеленський доручив розробити програму компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині проводиться евакуація населення з небезпечних місць.

У захопленій Олешківській громаді на Херсонщині гуманітарна катастрофа – потрібні вода, харчі, люди досі сидять на дахах, виникла проблема з тілами померлих, оскільки кладовище затоплене, а у морзі немає електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-