Генасамблея Євромережі рад правосуддя надала ВРП статус спостерігача

Генасамблея Євромережі рад правосуддя надала ВРП статус спостерігача

Укрінформ
Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя надала Вищій раді правосуддя статус спостерігача.

Про це повідомляє пресслужба ВРП, передає Укрінформ.

“Сьогодні, 8 червня 2023 року, Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя прийняла рішення про надання Вищій раді правосуддя статусу спостерігача”, - йдеться в повідомленні.

Голови ВРП Григорій Усик, який присутній на засіданнях Асамблеї у словенській Любляні, зазначив, що рішення ухвалене у відповідь на звернення Вищої ради правосуддя і є надзвичайно важливим на шляху інтеграції України до ЄС.

«Співпраця з Європейською мережею рад правосуддя є унікальною нагодою встановити прямі контакти із представниками більш ніж двадцяти рад правосуддя країн ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками з питань функціонування судової влади», - сказав голова ВРП.

ВРП розглядає Європейську мережу рад правосуддя як унікальний майданчик, у межах якого матиме можливість вивчати європейський досвід та ділитися власним досвідом з усього спектру питань, пов’язаних із діяльністю судової влади.

Читайте також: Процедуру призначення суддів треба змінювати - голова ВРП

Європейська мережа рад правосуддя (ENCJ) створена у 2004 році. Це орган, який об’єднує всі ради юстиції країн-членів Європейського Союзу та представляє їх в ЄС. Вона складається з державних інституцій країн-членів Європейського Союзу, які є незалежними та відповідальними за надання підтримки судовій владі у незалежному здійсненні правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-