Суданські військові угруповання ведуть бої за склади зброї та пального

Суданські військові угруповання ведуть бої за склади зброї та пального

Укрінформ
Суданська армія бореться за захист військово-промислового комплексу, що містить великі запаси зброї та боєприпасів на півдні Хартума. Він розташований поблизу паливних і газових складів, які можуть вибухнути.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Воєнізовані сили швидкого реагування (RSF) пізно ввечері у вівторок атакували район, де знаходиться комплекс Ярмук, а потім відступили після запеклих боїв. Зіткнення тривали також у середу, повідомляють свідки подій.

Після того, як 15 квітня в Хартумі спалахнула війна, RSF швидко захопили частину столиці. Армії не вдалося витіснити їх ані артилерійським вогнем, ані атаками з повітря.

"Втім, оскільки бої затягуються, у сил швидкого реагування можуть виникнути проблеми з поповненням запасів боєприпасів і пального", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Судані воєнізовані сили швидкої підтримки захопили національний музей

Бої в столиці Судану посилилися після того, як 3 червня формально закінчився 12-денний режим припинення вогню, який неодноразово порушувався.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Саудівська Аравія в неділю знову спробували чинити тиск на сторони війни в Судані та змусити їх розпочати нові переговори про припинення вогню.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-