Повзуча мобілізація у рф триває увесь час – Денисенко

Повзуча мобілізація у рф триває увесь час – Денисенко

Укрінформ
У росії поки не оголошують нову хвилю мобілізації, але прихована триває увесь час.

Про це під час телемарафону сказав виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, відповідаючи на питання, чому на росії досі тягнуть з оголошенням нової хвилі мобілізації, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони стараються офіційно просто (про це – ред.) не заявляти, але повзуча мобілізація у них триває весь час. Вони продовжують добирати людей. І не треба забувати, що у них наразі у навчальних центрах за різними оцінками знаходиться до 200 тис. мобілізованих першої хвилі», - сказав він.

Читайте також: Під Маріуполь завезли чергову партію російських мобілізованих

Денисенко уточнив, що у росії наразі різко збільшують набір на строкову службу, бо раніше там збільшили на 3 роки призовний вік. 

«Я думаю, що вони завдяки цьому дещо доберуть (людей – ред.), і недаремно вони багато чого говорять про те, що багато строковиків, які хочуть служити. Я думаю, що вони можуть змінити відповідно законодавство. Тобто, вони таким чином будуть продовжувати робити цю повзучу, приховану мобілізацію», - вважає експерт.

Читайте також: У росії мобілізували вже 315 тисяч осіб і цей процес триває — розвідка

Відповідаючи на питання, чи є на росії можливості забезпечити цих людей, радник глави МВС зазначив, що у принципі, головним питанням тут залишається важке озброєння.

«Наразі вони судомно намагаються щось робити на своїх заводах, щоб спробувати хоч якось це (питання щодо важкого озброєння – ред.) налагодити. Якщо говорити про наявність у них достатньо сил для того, щоб, скажімо так, наново відновити танковий і артилерійський склад, то, у принципі, наразі у них такої можливості швидко наростити (це – ред.), наскільки я розумію, немає», - переконаний виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Читайте також: На півдні спостерігається накопичення сил росіян, хоча їх ще важко назвати військовими - Гуменюк

Як повідомлялося, 30 січня у британській розвідці заявили, що російська влада, ймовірно, не виключає можливості проведення ще одного раунду призову у межах «часткової мобілізації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-