Блінкен обговорив в Єрусалимі надання підтримки Україні

Блінкен обговорив в Єрусалимі надання підтримки Україні

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Єрусалимі з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу обговорив заходи протидії Ірану, в тому числі, його військовій допомозі рф, а також надання всебічної підтримки Україні.

Про це Блінкен сказав під час спільної з главою ізраїльського уряду пресконференції за результатами зустрічі в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили поглиблення співпраці для протистояння дестабілізуючій діяльності Ірану в регіоні та за його межами. Подібно до того, як Іран довгий час підтримував терористів, які нападають на ізраїльтян та інші народи, режим (у Тегерані – ред.) зараз постачає безпілотники, які росія використовує для вбивства невинних мирних жителів в Україні»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Він зазначив, що москва, зі свого боку, надає Ірану сучасну зброю.

«Нинішні звірства з боку росії лише підкреслюють важливість надання підтримки Україні в усіх її потребах – в гуманітарній, економічній і безпековій сферах», - зазначив держсекретар США, додавши, що ця тема також була предметом обговорень під час зустрічі в Єрусалимі.

Читайте також: Усі варіанти на столі: Штати не виключають воєнної операції проти Ірану

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен до 31 січня перебуває в турне, під час якого заплановані його візити до Єгипту, Ізраїлю й Західного берегу річки Йордан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-