Данія візьме шефство над відбудовою Миколаєва – Зеленський

Данія візьме шефство над відбудовою Миколаєва – Зеленський

Відео
Укрінформ
Королівство Данія надасть системну допомогу у відновленні зруйнованих росією різних об’єктів Миколаєва – житлових будинків, економічної, соціальної і транспортної інфраструктури.

Про це заявив 30 січня в Одесі Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем’єр-міністром Королівства Данії Метте Фредеріксен.

Відео: Офіс Президента

«Я дякую Данії за оборонну підтримку, яка допомагає нам забезпечувати наших українських героїв на полі бою необхідною зброєю та необхідною технікою. Але треба ще дуже багато зробити для гарантування повної фундаментальної безпеки регіону Миколаєва та для звільнення Півдня нашої держави від російських окупантів. І сьогодні наші партнери, зокрема, прем’єр-міністр Королівства Данії Метте Фредеріксен, бачила на власні очі, чого саме ми потребуємо. Ще раз вдячні, що зустрічаємось сьогодні не в столиці, Києві, а саме в Миколаєві та Одесі, щоб своїми очима побачити всі деталі нахабної війни з боку росії», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Візит прем'єрки Данії в Україну є символом потужної підтримки

Як він наголосив, «наші зустрічі і наші домовленості стосуються також потреб у відновленні після ударів росії сотень різних об’єктів Миколаєва та області – зруйнованих житлових будинків, економічної, соціальної і транспортної інфраструктури. На одному з об’єктів, що стосується постачання питної води, і підтриманий Данією, ми сьогодні теж побували».

Президент підкреслив, що Данія однією з перших країн-партнерів прийняла пропозицію України взяти шефство над відбудовою міста Миколаїв. А також висловив вдячність коаліційному уряду Данії «за створення окремого Фонду з допомоги нашій державі».

«Одним з ключових напрямків роботи має стати саме відбудова, - наголосив Зеленський. - Вірю, що нам вдасться разом повернути мир і повернути розвиток у Миколаїв та весь регіон. Ми провели в Одесі доволі змістовні перемовини, які стосуються усіх ключових аспектів взаємодії наших держав. Перше, звичайно, це оборона, дякую Данії за суттєву допомогу в посиленні нашої артилерії, зокрема, за рішення щодо поставок 19 гаубиць «Цезар», а також віце-прем’єру і міністру оборони за рішення долучитися до нашої танкової коаліції. Ми також обговорили можливість посилення протиповітряної та протикорабельної оборони на півдні нашої держави».

Читайте також: Зеленський і прем’єрка Данії відвідали Миколаївський морпорт

Ключове питання – швидкість, це стосується всіх наших партнерів, наголосив Зеленський.

Також Президент нагородив прем’єр-міністра Королівства Данії Метте Фредеріксен орденом Княгині Ольги 1-ступеня.

Фото: Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-