Закупівлі для армії: Шмигаль доручив розробити оновлену систему контролю

Закупівлі для армії: Шмигаль доручив розробити оновлену систему контролю

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити оновлену систему для збалансування дотримання секретності та публічного контролю за закупівлями для армії.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

Він повідомив, що провів нараду з Міноборони, Мінекономіки, Держаудитслужбою, СБУ та ДБР щодо закупівель Міністерства оборони.

«Доручив розробити оновлену систему, яка збалансує дотримання секретності та публічний контроль за закупівлями для армії. Обов'язковим елементом такої системи має стати публікація цін на продукти й товари», - написав Шмигаль.

Для реалізації цього завдання Шмигаль також ініціював створення робочої групи під головуванням міністра економіки. Група розгляне питання можливості створення окремого розділу в Prozorro для військових потреб.

Читайте також: У Міноборони проведуть службове розслідування щодо керівника департаменту закупівель

Як повідомлялося, видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Зокрема в матеріалі наводилися такі дані: “Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку”.

У Міноборони наголосили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману. Водночас міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що продукти для ЗСУ постачають вісім компаній і обіцяв надати депутатам всі контракти та детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Читайте також: Резніков підтримав відставку свого заступника після скандалу із закупівлею харчів для ЗСУ

23 січня повідомлялось, що задля забезпечення прозорості в закупівлях продовольства для Збройних сил України Верховна Рада ініціює закон про часткове відкриття інформації про закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-