МЗС України: Нам не відома причина вибухів на іранських об‘єктах

МЗС України: Нам не відома причина вибухів на іранських об‘єктах

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України не знають про причину вибухів в Ірані, однак нагадують про наслідки підтримки агресії росії.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Україна неодноразово застерігала Іран: наслідки за підтримку агресії проти України будуть набагато масштабніші, ніж вигода від співпраці з росією. Нам не відома причина вибухів на іранських об‘єктах. Але як каже перська народна мудрість: не роби іншому зла, і собі не нашкодиш», - зазначив Ніколенко.

Читайте також: Подоляк — про вибухи в Ірані: Війна виставляє жорсткі рахунки співучасникам

Як повідомляв Укрінформ, у міністерстві оборони Ірану заявили про атаку безпілотників на оборонний завод у місті Ісфаган у центральній частині країни ввечері 28 січня. В іранському відомстві стверджують, що атака була невдалою — один із безпілотників був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили до оборонних пасток і вибухнули.

За даними Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), поблизу Ісфагана розташовується підприємство Shahed Aviation Industries, яке виробляє дрони-камікадзе Shahed 131/136.

Журналісти з посиланням на американських посадовців повідомляли, що по оборонному комплексу в Ірані удару завдав Ізраїль, оскільки Тель-Авів та США прагнуть стримати ядерні та військові амбіції Тегерана.

МЗС Ірану сьогодні викликало тимчасового повіреного України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-