У МЗС кажуть, що Україна може отримати до ста танків за три місяці

У МЗС кажуть, що Україна може отримати до ста танків за три місяці

Укрінформ
Україна реально може отримати до ста танків від партнерів упродовж трьох місяців.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

Він пояснив: Україна зосередилася на танках Leopard, тому що їх найбільше і вони є не лише на озброєнні європейських партнерів. За оцінками Мельника, зараз є 2 000 танків, які можуть бути швидко передані.

«Leopard – це те, що може бути поставлено швидко з Польщі, з Німеччини, з інших держав. Я сподіваюся, що на їх основі матимемо хоча б 100 танків. Це реально. Це реально мати, якщо ми говоримо про цей період трьох місяців», - наголосив дипломат.

Водночас Мельник зауважив: якщо порівнювати масштаби з тими, які дозволили перемогти гітлерівську Німеччину, то навіть цих танків замало: «Потрібно робити нові замовлення на наступний рік, через два роки».

Читайте також: Рішення про танки для України є відповіддю на ескалацію з боку росії – речник ЄС

Як повідомлялося, минулого тижня уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2 і дозволив реекспорт іншим країнам.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав нових партнерів, які мають на озброєнні танки Leopard 2, приєднатися до новоствореної танкової коаліції. До неї вже долучилися 12 країн.

Фото:Philipp Schulze/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-