За минулий тиждень через дії рф із портів Одеси експортували на третину менше збіжжя

За минулий тиждень через дії рф із портів Одеси експортували на третину менше збіжжя

Укрінформ
За минулий тиждень через саботаж з боку рф "зерновим коридором" експортували на третину менше продовольства, ніж за позаминулий.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"За тиждень, що минув, 18 суден експортували 664 тис. тонн продовольства з портів Великої Одеси. На жаль, це на третину менше, ніж позаминулого тижня", - зазначив Братчук.

Він наголосив, що зниження обсягів перевезень пов'язано не зі штормами чи проблемами в енергозабезпеченні, а з тим, що російська сторона саботує і затримує перевірку суден, які йдуть до портів Одеси та виходять із них.

За словами Братчука, 60 тис. тонн пшениці було відправлено до Кенії, 56 тис. тонн - до Бангладешу, 60 т олії - до Індії.

Читайте також: ЄС розгляне шляхи підтримки сільськогосподарського сектору України

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовилися про продовження "Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" ще на 120 днів. Вона почала роботу 22 липня, а перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

Станом на кінець січня Україна вже відправила в межах зернової ініціативи 675 суден із вантажем 18,4 млн тонн. Частка Африки становить 2,3 млн тонн, Азії – 5,1 млн тонн, Європи – 7,5 млн тонн, Близького Сходу – 3,4 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-