Джапарова назвала чергову російську ІПСО дискредитацією потенціалу ЗСУ

Джапарова назвала чергову російську ІПСО дискредитацією потенціалу ЗСУ

Укрінформ
росія супроводжує свої мілітаристські задачі інформаційно-психологічними операціями, тому разом з підготовкою до нового наступу вона намагається дискредитувати спроможність України перемогти. 

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України під час панельної дискусії не тему: «Ефект доміно: як російсько-українська війна змінить інформаційну картину світу» в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Мені здається, що росія ніколи й не закінчувала свої чергові «наступи» і чергові ІПСО, коли вони супроводжують свої мілітаристські задачі фактично інформаційно-психологічними операціями. Останнє, що я фіксувала, - це «збиття» відчуття того, що ми можемо перемогти, це дискредитація нашої спроможності до перемоги, дискредитація Збройних сил України, нашого потенціалу, сили», -  сказала Джапарова. 

Вона зауважила, що наразі у контексті російського наступу, про який неодноразово заявляли українські офіційні особи разом з партнерами, роспроп поширює наратив, що буцімто тепер «росія не жартуватиме». 

«Це, власне, класика їхнього жанру -  занурити всіх українське суспільство,  світ – у страх, тому що це паралізує», - зазначила перша заступниця міністра. 

Джапарова нагадала, що ми вже бачили шантаж  різного ґатунку,  у тому числі ядерний, коли путін і російські офіційні чинники транслювали світовим лідерам меседжі, що в разі більш активної допомоги Україні росія «діятиме симетрично».

«Але наш сигнал тут дуже чіткий – якщо ми будемо вестися на це, якщо ми будемо жити у парадигмі страху, це ні до чого не призведе, це failed тактика і стратегія. Мені здається, що нас чують», - вважає перша заступниця глави МЗС. 

Читайте також: Джапарова закликала ООН підтримати резолюцію про створення спецтрибуналу для росії

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов 28 січня  заявив, що росія готується до 24 лютого активізувати наступ, бо хоче до річниці повномасштабного вторгнення в Україну отримати якісь досягнення.

Президент Володимир Зеленський також неодноразово заявляв, що наприкінці зими або на початку весни росія планує великий наступ.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-