Перший віцепрезидент СКУ виступить на дискусії про рік великої війни рф проти України

Перший віцепрезидент СКУ виступить на дискусії про рік великої війни рф проти України

Укрінформ
Стефан Романів, перший віцепрезидент Світового конгресу українців і співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) буде одним із трьох експертів в панельній дискусії «Українська ретроспектива – рік потому».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Реєстрацію для участі у заході, який відбудеться 28 лютого 2023 року, відкрив Філіал Австралійського інституту міжнародних відносин у штаті Вікторія (AIIA VIC).

Інші двоє інших експертів – російсько-австралійський антивоєнний активіст Петро Кузьмін і президент AIIA-Вікторія Річард Айрон.

Через рік з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну AIIA VIC розгляне ключові події в Україні та Росії, а також зміни в погляді Заходу на війну між цими двома країнами.

Під час дискусії порушуватимуться такі питання: 

  • як українське суспільство відреагувало на екзистенційну загрозу своїй країні?
  • чи є Україна зараз сильнішою, ніж рік тому?
  • чи західні санкції достатньо впливають на бажання Росії продовжувати вторгнення, чи прийняло та підтримало війну російське суспільство?
  • як західні країни, зокрема Австралія, оцінювали шанси України на успіх у захисті свого суверенітету на початку вторгнення?
  • чи готові вони зараз допомогти Україні виграти війну?

AIIA-Вікторія запрошує охочих приєднатися до цієї дискусії зі Стефаном Романівим, Петром Кузьміним і Річардом Айроном, які дадуть відповіді на ці та інші запитання з точки зору України, Росії та Заходу», – йдеться в оголошенні.

Австралійський інститут міжнародних відносин – незалежна, позапартійна, некомерційна організація – є найдавнішим приватним дослідницьким інститутом Австралії з питань політики та міжнародних відносин.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Cоюз українських організацій Австралії (СУОА) закликав уряд Австралії розглянути питання про збільшення військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-