загарбники за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

загарбники за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники за добу здійснили обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 30 січня.  

У Чернігівській області за добу ворог здійснив два обстріли із мінометів та САУ громад Корюківського та Новгород-Сіверського районів. Без жертв і руйнувань. 

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстріляли Білопільську, Великописарівську, Есманьську, Краснопільську, Миропільську та Юнаківську громади. В усіх випадках без жертв та руйнувань. 

У Запорізькій області війська рф вели обстріли цивільної інфраструктури у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Червоне, Білогір'я, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Малинівка, Новоандріївка, Ольгівське, Кам'янське, Степове. Є руйнування житла громадян та об’єктів інфраструктури. 

У Дніпропетровській області вночі росіяни знову обстріляли Нікопольський район, вдарили з важкої артилерії по Червоногригорівській громаді. Постраждалих немає. Пошкоджені два приватні будинки та господарські споруди. Перебита лінія електропередач. Наслідки уточнюються. 

Читайте також: Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних унаслідок російського терору

Вчора ввечері ворог завдав по Харкову ракетного удару, попередньо, з С-300. Ракета влучила у житловий 4-поверховий будинок у Київському районі міста. Зруйновані верхні поверхи, сталася пожежа. Загинула літня жінка. Поранення дістали троє мешканців будинку. Рятувальні роботи тривають. 

Протягом доби ворог обстрілював прикордонні райони Харківської області. На Слобожанському напрямку російські війська вели обстріли районів населених пунктів Одноробівка, Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Зелене, Нескучне, Тернова, Стариця, Верхня Писарівка, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки і Новомлинськ.

На Куп’янському напрямку були атаковані райони населених пунктів Дворічна, Вільшана, Синьківка, Петропавлівка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Зелений Гай і Вишневе. У Куп'янську пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, магазини. Поранена людина, її госпіталізували у стані середньої тяжкості. 

У Луганській області минулої доби українські захисники відбили чергові атаки ворога від Білогорівки. 

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли райони населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка та Андріївка. 

На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна і Діброва. 

Читайте також: рф пошкодила п`ять високовольтних підстанцій під час останньої масованої атаки – Шмигаль

У Донецькій області вночі ворог вів хаотичні обстріли Авдіївки та населених пунктів Очеретинської громади. 

Тяжкою залишається ситуація вздовж лінії фронту, поблизу Вугледара, Авдіївки, Мар'їнки, Бахмута і Соледара. 

Протягом доби росіяни вели обстріли та штурмові дії поблизу Торецька й Нью-Йорка. 

Вчора у першій половині дня війська рф здійснили ракетний обстріл промислової зони Костянтинівки. Вдень - артилерійський обстріл Курахового (пошкоджені будинки у приватному секторі та мережа теплопостачання). Ввечері - обстріл Часового Яра із РСЗВ, є влучання по промисловому об'єкту та житловій забудові. 

За добу на Донеччині одна людина загинула та ще одна дістала поранення. 

У Миколаївській області вночі ворог завдавав артилерійських ударів по населеному пункту Очаківської громади. Зруйновані та пошкоджені житлові будинки і господарські споруди. Постраждалих немає. 

У Херсонській області вчора російські загарбники масовано обстріляли з артилерії обласний центр. Пошкоджено Херсонську обласну клінічну лікарню, школу, автостанцію, поштове відділення, банк і житлові будинки. Троє людей загинули (жінка і двоє чоловіків), ще пʼятеро дістали поранення. Одна людина перебуває у важкому стані. 

За добу на Херсонщині через російську агресію троє людей загинули та восьмеро були поранені. 

Ворог не припиняє обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Бериславський район був атакований забороненими запалювальними боєприпасами. 

Читайте також: Не може бути табу в постачанні зброї для захисту від російського терору – Зеленський

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, з лікарень Каховки та Нової Каховки загарбники вивезли все медичне обладнання до Новотроїцького Херсонської області. Медичні заклади у цих містах росіяни закривають всупереч раніше наданим обіцянкам. 

Через нещодавню ворожу атаку Херсонського порту пошкодження зазнали два судна, що належать іноземним компаніям. Також стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

Фото: Поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-