Теракт в Оленівці стане одним зі звинувачень на трибуналі проти рф - Зеленський

Теракт в Оленівці стане одним зі звинувачень на трибуналі проти рф - Зеленський

Укрінформ
Теракт окупантів у Оленівці Донецької області стане одним із пунктів звинувачення на міжнародному трибуналі проти росії.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у твіттері, передає Укрінформ.

"Шість місяців тому росія здійснила жахливий теракт в Оленівці. Ми не дозволимо забути про цей злочин. Памʼятаємо кожного загиблого воїна та боремося за покарання всіх винних у їхній загибелі. Винні будуть знайдені й притягнуті до відповідальності", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Подоляк вважає, що росію мали б виключити з Радбезу ООН після недопуску місії до Оленівки

Президент наголосив, що масове вбивство українських полонених в Оленівці буде одним зі звинувачень на міжнародному трибуналі проти російського агресора.

"росія програє цю війну. Зло та підлість завжди програють. Маємо повернути всіх українців додому з російської неволі. Працюємо заради цього", - наголосив Глава держави.

Читайте також: Лубінець — про теракт в Оленівці: Це ще один окремий факт для спеціального трибуналу

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – дістали тяжкі поранення.

6 січня омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що ООН розформувала місію зі встановлення фактів вбивства українських військових в Оленівці.

Він додав, що ООН навіть не засудила росію, яка зробила все, аби не допустити у захоплену Оленівку цю місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-