Україна сподівається незабаром отримати від союзників бойові літаки - Резніков

Україна сподівається незабаром отримати від союзників бойові літаки - Резніков

Укрінформ
Україна домовляється із союзниками про передачу бойових літаків та далекобійних ракет, аби нищити тилові склади російських загарбників та їх пункти ухвалення рішень.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю телеканалу CBC заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Свої побажання ще минулого року я записав у листі до Санти. У цьому переліку залишаються: винищувачі, бойові літаки, авіація, ракети, подібні на ATACAMS або щось подібне, здатні завдавати ударів на великій відстані по російських складах із паливом та боєприпасами, а також по командних пунктах», - сказав Резніков.

Читайте також: Резніков зустрівся з генеральним інспектором міноборони США

Він додав, що передані Україні Канадою та іншими міжнародними партнерами сучасні танки можуть стати переломом на полі бою.

«Системи HIMARS влітку були переломними, пізніше танки відіграватимуть цю роль, а потім перелом зроблять бойові літаки», - зазначив міністр.

За його словами, «наступні кілька тижнів будуть вестися дискусії» (про літаки для України - ред.).

«Нам необхідно донести справжні аргументи та пояснити, як ми їх використовуватимемо й навіщо вони нам потрібні. Я дивлюся на це з оптимізмом», - зауважив Резніков.

Читайте також: У Пентагоні обговорюють надання Україні винищувачів F-16 – Politico

Він також висловив сподівання, що «цей рік стане роком перемоги».

«Наша мета - звільнити усі окуповані території, але побачимо, як швидко це трапиться», - підсумував глава оборонного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина й США оголосили про поставки основних бойових танків Leopard 2 в Україну та дозволили це іншим країнам.

Читайте також: Україна здобула вагомі оборонні результати у відносинах із низкою країн – Президент

США відправлять в Україну понад 30 танків Abrams. Також будуть поставлені тягачі, ремонтне обладнання, можливості для обслуговування й заправки танків спеціальним пальним, крім того, вже скоро розпочнуться навчання для українських воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-