Україна може перемогти й повернути Крим - екскомандувач армії США в Європі

Україна може перемогти й повернути Крим - екскомандувач армії США в Європі

Укрінформ
Колишній командувач армії США у Європі, генерал у відставці Марк Гертлінг висловив переконання, що Україна може перемогти у війні та повернути всі окуповані росією території, включно з Кримом.

Як передає Укрінформ, про це Гертлінг заявив в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung

"Так, Україна може виграти цю війну. Вирішувати, що є перемогою, звичайно ж, мають Президент Володимиром Зеленський та український народ. Але як сторонній спостерігач я б назвав перемогою повернення всіх окупованих територій, включно з Кримом", - відповів американський генерал на запитання, чи вважає він можливою перемогу Україні у війні, і що взагалі можна вважати перемогою

Коментуючи найважливіші уроки війни, Гертлінг назвав на добре узгодження всеосяжної політичної стратегії з тактикою й операціями на полі бою. За його словами, Україна "робить це дуже добре, росіяни - ні, і саме тому вони зазнають невдач у багатьох сферах".

"Інший урок, який насправді не є новим, але його потрібно засвоювати знову і знову, полягає в тому, що переможе та армія, яка зможе адаптуватися найшвидше. І тут Україна також має переваги", - додав американський військовий.

Читайте також: У Бундестазі кажуть, що збільшення військової допомоги Україні наближає кінець війни

На переконання колишнього командувача армії США у Європі, "росія все ще не має необхідної кількості військ для виконання завдань, які вона собі ставить". Він також указав на погану підготовку та відсутність культури лідерства в російській армії.

Стосовно розвитку ситуації у найближчі місяці американський генерал зазначив, що російське військо поповнять багато мобілізованих, які його значно посилять. Україні треба вирішити проблему підготовки своїх військових і "водночас інтегрувати багато нових систем озброєнь, з якими солдати не знайомі". Утім, зауважив Гертлінг, українська армія довела свою спроможність у цьому відношенні.

"Думаю, ми побачимо наступальні операції на південному сході, менші тактичні бої на Донбасі за повернення територій. Але головні зусилля, ймовірно, будуть спрямовані на те, щоб перерізати логістичні шлях росіян, які йдуть з Криму", - прогнозує генерал.

Читайте також: Чубаров не виключає звільнення Криму без боїв на півострові

А головним викликом для обох сторін Гертлінг вважає "втому". "Я також був у бою, але я не бачив таких інтенсивних боїв, як солдати, котрі зараз перебувають на передовій. У Бахмуті неймовірна кількість жертв унаслідок нескінченних хвиль атак "сил Вагнера". Це має величезний вплив на обидві сторони, хоча, можливо, трохи менший та інакший для українців. Українські солдати змушені вбивати практично без перерви, трупи буквально нагромаджуються на лінії фронту", - заявив американський генерал, який командував багатонаціональними силами під час війни в Іраку.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що 2023 рік принесе Україні перемогу.

Фото: army.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-