російські загарбники намагаються залякати кримське суспільство затриманнями та арештами - Чубаров

російські загарбники намагаються залякати кримське суспільство затриманнями та арештами - Чубаров

Укрінформ
російські загарбники намагаються залякати мешканців тимчасово окупованому Криму затриманнями та арештами. 

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Затримання та арешти, які ми спостерігаємо в Криму впродовж останніх двох діб, – це акти залякування кримського суспільства. Таким чином окупанти думають, що зможуть надалі контролювати суспільні настрої, щоб люди боялися, не виходили. Зокрема, це залякування перед тотальною мобілізацією, коли чоловіків будуть заганяти до російської армії. Для цього потрібно, щоб суспільство було покірним», - сказав Рефат Чубаров. 

За його словами, окупаційна влада у такий спосіб також намагається продемонструвати, що контролює ситуацію на півострові, а для Криму «нічого не змінюється».

Читайте також: Кількість затриманих біля сімферопольського «суду» кримських татар зросла до 34

«Хоча за останній рік, коли були нанесені потужні удари по військовому аеродрому в Новофедоровці та знищені російські літаки, а потім – удари по Джанкойському району, для Криму змінилося багато що. Події минулого року, абсолютна підтримка України міжнародною спільнотою, об'єднання світу довкола України вже остаточно дають розуміння, і особливо в Криму, що півострів буде звільнений. Це усвідомлення вкорінилося в кримському суспільстві, про це говорять люди, це відчувається у повітрі. Особливо у зв'язку із наданням ЗСУ потужної військової техніки, коли можливості ЗСУ звільнити Крим зростають», - сказав Чубаров.

Читайте також: російські силовики масово вручають «застереження» кримським татарам

Як повідомлялося, підконтрольний росії Київський районний суд Сімферополя заарештував шістьох кримських татар, які були затримані вчора під час обшуків у Джанкойському районі. Також під судом затримали 34 активістів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-