На культурно-мистецькі проєкти УКФ передбачили 152 мільйонів

На культурно-мистецькі проєкти УКФ передбачили 152 мільйонів

Укрінформ
На фінансування культурно-мистецьких проєктів Українського культурного фонду у 2023 році передбачено 152 мільйони гривень.

Про це сказав заступник виконавчого директора УКФ з проєктної роботи Дмитро Решетченко під час виступу на VI міжнародному форумі "Креативна Україна", передає кореспондент Укрінформу.

"На даний момент виділено на фінансування культурно-мистецьких проєктів для УКФ 152 млн грн. На наступний грантовий рік планується три програми. Дві програми, які перетікають з 2022 року. Це "Культура без бар'єрів", "Аудіовізуальне мистецтво" та ще Гранд Подія, а також три нових програми - "Відновлення культурно-мистецької діяльності", "Культурна спадщина" та "Культура. Регіони", - сказав Решетченко.

Читайте також: Гроші на культуру навіть під час війни знайти реально – Ткаченко

Він зауважив, що подання заявок на програму "Відновлення культурно-мистецької діяльності" розпочинається вже 9 грудня. За його словами, ця програма розроблена у напрямку державної стратегії відновлення.

Початок конкурсу на програму "Культурна спадщина" - 16 січня; на програму "Культура. Регіони" - 23 січня.

"Для кожної програми будуть підготовлені вебінари, де ви зможете запитати, як податися на ту чи іншу програму, які пріоритети, вимоги і правила", - додав Решетченко.

Читайте також: «Креативна Європа» анонсувала можливості для українських культурних організацій

Як повідомлялося, Український культурний фонд оголосив конкурс до експертних рад на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-