Чвертьфінали ЧС-2022: три матчі до мрії

Чвертьфінали ЧС-2022: три матчі до мрії

Укрінформ
Поєдинки 1/4 фіналу стартують 9 грудня.

У Катарі триває боротьба за кубок чемпіонів світу з футболу. До компанії з топ-10 рейтингу ФІФА сенсаційно увірвалася збірна Марокко. Вже завтра команди розпочнуть свої матчі за вихід до півфіналу змагань. В якому стані перебувають збірні-чвертьфіналісти і в чому особливість кожного матчу читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Аргентина перемогла Австралію та вийшла у чвертьфінал ЧС-2022

Реванш за Мундіаль-2014

Цього разу жереб звів збірні Аргентини і Нідерландів у чвертьфіналі. Минулого разу команди грали один проти одного на стадії півфіналу у далекому 2014-му році. Тоді «помаранчеві» під проводом Арьєна Роббена поступилася колективу Лео Мессі в серії пенальті(4:2). Аргентинці тоді не змогли підняти над головою кубок чемпіонів світу, а нідерландці посіли третю сходинку. 

8 років по тому вони зіграють в 1/4 фіналу. Обидві команди пройшли етап перебудови. Нідерланди підійдуть до матчу без визнаних майстрів гри з м'ячем, без Ван Персі, Снейдера і Роббена. Аргентині натомість вже ніколи не допоможе Агуеро, Лавессі, Ігуаїн(щодо останнього краще сказати «не завадить»). Попри все, у Аргентини є Мессі. Цей туз у рукаві вдарити ніким.

Читайте також: Нідерланди перемогли США і вийшли у чвертьфінал ЧС-2022

Нідерланди можуть запропонувати своїм суперникам збірну солянку з молоді і гравців рівня топ. Мова про Ван Дейка і Де Йонга. Здивувати всіх може Гакпо, який встиг наколотити 3 м'ячі на цьому Мундіалі. Головною перевагою нідерландців може стати головний тренер Луї ван Гал. Досвідчений 71-річний спеціаліст вміє грати за кубковою системою(навиліт) і чудово знає гравців збірної суперника. Коуч Нідерландів перед матчем має додаткову мотивацію.

Свого часу вінгер Аргентини Ді Марія назвав ван Гала найгіршим тренером, який у нього був у кар'єрі. Коуч згадав слова футболіста на передматчевій прес-конференції, сказав, що шкодує з цього приводу. Матч проти Аргентини стане прекрасною можливістю довести протилежне. Початок зустрічі - о 21:00 9 грудня.

Читайте також: Бразильці розгромили корейців і зіграють із Хорватією в 1/4 фіналу ЧС-2022 з футболу

Бразильська самба проти колективу Модрича

Збірна Бразилії зіграє у чвертьфіналі з Хорватією. Команду Тіте записали у беззаперечні фаворити ще до початку Мундіалю. І бразильці поки прогнози підтверджують. Вони спокійно вийшли з групи, не залишивши своїм суперникам шансів. Так, вони поступилися Камеруну, але цей матч нічого вже не вирішував. 

Бразильці грають у притаманному для себе яскравому стилі. З загальної когорти гравців виділяється Рішарліссон(3 голи на Мундіалі) і Вінісіус(1 гол + 2 асисти). Не варто забувати за Неймара. Лідер бразильців повернувся до складу після травми ахілла. Хоч його виступ на катарському ЧС не особливо вражає, присутність такого гравця на полі автоматично додає команді впевненості.

Читайте також: Хорватія пробилася до чвертьфіналу ЧС-2022 обігравши по пенальті Японію

Протистоятиме бразильцям збірна Хорватії. Фіналісти минулого Мундіалю явно не проти повторити, а може й перевершити успіхи чотирирічної давнини. Особливу мотивацію має капітан хорватів Лука Модрич. Для 37-річного півзахисника катарський ЧС швидше за все стане останнім в кар'єрі.

Бразильців можна перемогти дисицпліною. При всій повазі до Хорватії, але у її складі немає настільки технічно оснащених гравців. Умовна збірна Японії на цьому ЧС показала, що дисципліна точно б'є клас, як заповідав нам Метр Валерій Васильович Лобановський. Японці змогли здолати Іспанію і Німеччину. Хорвати намагатимуться вистояти проти бразильців. Початок матчу - о 17:00 9 грудня.  

Читайте також: Збірна Марокко сенсаційно перемогла Іспанію у серії пенальті і пройшла у чвертьфінал ЧС-2022

Марокканське диво триває

Представники африканського континенту вже здивували весь світ. Вони змогли дійти до стадії 1/4 фіналу ЧС. Вперше у своїй історії. У чветьфіналі вони протистоятимуть збірній Португалії. «Казковість» виступу Марокко на Мундіалі трохи гіперболізована.

Марокканці підійшли до Мундіалю, маючи солідний склад. Зієш, Хакімі, Буну, Амрабат, Мазрауі, Ен-Несері, Буфаль - це гравці, які стабільно грають у хороших, місцями навіть у топкомандах. Окрім того, команда спокійно тримається під тиском. Це показали матчі проти Іспанії і Бельгії.

Читайте також: Португалія розгромила Швейцарію і зіграє з Марокко в 1/4 фіналу ЧС-2022 з футболу

Своєю чергою, збірна Португалія підходить до матчу в статусі одного з фаворитів турніру. Вони впевнено розібралися зі Швейцарією(6:1). Цей факт точно позитивно вплине на моральний стан команди. Якщо Роналду не «докладе руку». 

Останнім часом зірковий португалець згадується в ЗМІ лише через скандали. Перед Мундіалем він розкритикував керівництво «Манчестер Юнайтед». Після цього футболіст постарився з гравцями Південної Кореї. Серія конфліктів і тьмяної гри призвела до того, що Кріштіану опинився на лаві для запасних. Навіть це ще не кінець. Роналду відмовився тренуватися з запасними гравцями збірної, а голи молодого Рамоса(який і посадив Кріштіану на лаву для запасних - ред.) святкував неохоче.

Попри проблеми з мікрокліматом, португальці підходять до матчу фаворитами. У їхньому складі вистачає як зірок(Леау, Фернандеш, Діаш, Бернарду Сілва), так і перспективних футболістів(Рамос, Фелікс). Якщо Роналду зможе переступити через свої амбіції і правильно налаштує партнерів, то ця збірна може замахнутися на трофей. Початок матчу - о 17:00 10 грудня.

Читайте також: Франція продовжила захист титулу і вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу-2022

Матч на мільярди євро

Англія - Франція. Саме цей матч закриватиме епопею чвертьфіналів. Обидва колективи мають у своєму складі зірок світового масштабу. Гравці обох збірних часто пересікаться між собою на клубному рівні. Красномовною є загальна ціна гравців, які поїхали на Мундіаль - 2.2 мільярда євро на двох. 

Після впевненого групового етапу, збірна Дідьє Дешама стала одним з головних фаворитів на трофей. «Сині» намагатимуться захистити титул чемпіонів світу. Попри зливу травм у команди сформувався свій основний кістяк цього ЧС. Лідером Франції беззаперечно є Кілліан Мбаппе. На рахунку «золотого хлопчика» 5 голів і 2 асисти на цьому Мундіалі. Йому вже підкорилося унікальне досягнення: француз став першим гравцем в історії, що забив 9 м'ячів на чемпіонатах світ до 24-х років. І це ще не кінець.

Читайте також: Англія розгромила Сенегал і зіграє з Францією в 1/4 фіналу ЧС-2022 з футболу

Збірна Англії постійно є одним з фаворитів усіх футбольних турнірів. Але не щастить. Попри якісний склад, «леви» постійно зупиняються за крок до трофеїв. Останній смачний ляпас англійці отримали від Італії у фіналі Євро-2020. Команда Саутгейта прагне відновити історичну справедливість і «повернути футбол додому». Початок матчу - о 21:00 10 грудня.

Ім'я нового(або старого-нового) чемпіона світу з футболу ми дізнаємося 18-го грудня.

Фото: FIFA, Getty Images, Instagram.com

Віталій Ткачук, Київ

  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-