Україна в ОБСЄ викрила брехню росіян про ракетні комплекси С-300

Україна в ОБСЄ викрила брехню росіян про ракетні комплекси С-300

Укрінформ
Україна викрила делегацію рф в ОБСЄ на брехні про незастосування російською армією зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-300 для ураження наземних цілей.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, на брехню російських дипломатів вказав постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер.

“Два дні тому відбулася ще одна атака з використанням 14 іранських безпілотників. росія також не припиняє обстрілювати українські міста системами С-300. І я б хотів більш детально зупинитися на цьому. Під час низки засідань Постійної ради російські дипломати намагалися поставити під сумнів повідомлення про використання російськими військами систем С-300 для ураження наземних цілей. Останнього разу російський представник навіть назвав це "небилицею"”, - зазначив посол.

Читайте також: Країни НАТО в ОБСЄ закликали росію вивести війська з України

Цимбалюк вказав на те, що всього за кілька хвилини можна знайти пресреліз Східного військового округу рф ще від 30 травня 2017 року. У ньому йшлося про те, що "екіпажі зенітно-ракетних систем С-300 в Хабаровському краї здійснили електронні пуски ракет по наземних цілях". Також в ньому зазначалося, що ЗРК С-300 "здатні знищувати наземні цілі після отримання їх координат від розвідувальних підрозділів сухопутних військ".

"Повторюю - зенітно-ракетні комплекси С-300 здатні знищувати наземні цілі, що підтверджено російськими військовими. Тож чи варто дивуватися брехні від російських дипломатів у цій залі?", - наголосив український посол.

За його словами, після брехні російських представників в ОБСЄ у листопаді та грудні 2021 року та протягом січня і лютого цього року про "неіснування російської загрози" стало зрозуміло, що "російська дипломатія не збирається змінювати свій підхід".

Читайте також: Резніков оцінив залишки ракетного арсеналу росії - 13% «Іскандерів», 30% «Калібрів» і тисячі С-300

"Але чи варто тримати дипломатичні канали відкритими для такої брехні? ОБСЄ не для цього створювалася. Це – не майданчик для поширення неправдивих наративів, а майданчик для того, щоб робити життя людей кращим. Брехня буває різною, але ця – особливо цинічна, адже спрямована на прикриття геноцидної війни проти українського народу", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни широко використовують зенітні ракети С-300 в Україні від початку повномасштабної війни. При цьому вони застосовують їх не стільки як засоби для протиповітряної оборони, а для атак по наземних цілях. ЗРК С-300 спеціально модифікують під можливість ведення вогню в режимі не "земля-повітря", а "земля-земля". У такому режимі дальність ураження становить не більше 40 кілометрів і відхилення від цілі може бути значним.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив 22 листопада, що росія має ще багато ракет С-300, які зараз використовує для терору міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-