Представник Меджлісу назвав найбезглуздіші фейки про НАТО в окупованому Криму

Представник Меджлісу назвав найбезглуздіші фейки про НАТО в окупованому Криму

Укрінформ
Голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв назвав шість найбезглуздіших фейків про НАТО, які поширюють пропагандистські ЗМІ в тимчасово окупованому Криму.

Про це Барієв розповів під час пресконференції в Укрінформі.

“Команда кримськотатарського ресурсного центру сформувала топшість найбезглуздіших фейків про НАТО у засобах масової інформації окупованого Криму”, - сказав Барієв.

За його словами, це такі фейки: метою Майдану було створення баз країн НАТО у Криму; НАТО розмістило в Україні біологічну лабораторію; спецслужби НАТО координували операцію із викрадення Україною російських літаків; якщо НАТО вторгнеться в Крим, росія нанесе удар по Лондону; США надає лендліз Україні, як Німеччині під час Другої світової війни; НАТО вважає Україну одноразовим інструментом для війни з росією.

Барієв також спростував кожен із цих фейків.

Читайте також: Криза жанру: роспропаганда поширює один і той же фейк, змінивши лише назву міста

Як раніше зазначила директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне, російські телеграм-канали після звільнення українською армією значної частини Харківської області стали масово поширювати фейк про участь у цій операції підрозділів Альянсу, щоб приховати факт, що рф зазнає поразки від Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-