В Україну приїхали омбудсмени з Австралії та Британії

В Україну приїхали омбудсмени з Австралії та Британії

Укрінформ
До України з офіційним візитом прибули Президент IOI, Омбудсмен Західної Австралії Кріс Фільд та Парламентський Омбудсмен з охорони здоров’я Роберт Беренс із Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляє у Телеграмі.

"Сьогодні з офіційним візитом у відповідь на моє запрошення до України прибув Президент IOI, Омбудсмен Західної Австралії Кріс Фільд та Парламентський Омбудсмен з охорони здоров’я Роберт Беренс. Делегація завітала в Україну з нагоди Міжнародного дня прав людини, який буде відзначатися 10 грудня", - зазначив Лубінець.

Він підкреслив, що попри рекомендації урядів своїх країн не відвідувати територію України з огляду на ризик ескалації війни та інші труднощі, які виникали впродовж організації візиту, Фільд та Беренс все одно вирішили приїхати.

"Адже, Україна – це саме те місце у світі, де кричущі порушення прав людини відбуваються кожного дня і цивілізований світ не може це ігнорувати", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Лубінець обговорив із делегацією ООН виклики щодо прав людини в Україні

За його словами члени делегації неодноразово підтримували Україну з початку повномасштабного вторгнення та їх особистий візит є підтвердженням безмежної підтримки та єдності у боротьбі за права українських громадян.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лубінець заявив, що вимушений відреагувати на заяву міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що розслідування Міжнародного кримінального суду по Україні є "вибірковим правосуддям".

Фото: Дмитро Лубинець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-