Стан енергосистеми: виклики похолодання і ризики нових атак

Стан енергосистеми: виклики похолодання і ризики нових атак

Укрінформ
9 грудня, 13:00 -  брифінг на тему: “Стан енергосистеми: виклики похолодання і ризики нових атак”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Володимир Кудрицький - голова правління НЕК «Укренерго».

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Обсяг доступної генерації упав сильніше, ніж споживання електроенергії - Кудрицький

Через російські атаки та окупацію частини електростанцій обсяг доступної генеруючої потужностів Україні скоротився більше, ніж споживання електроенергії.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Загалом, обсяг доступної нам генерації упав сильніше, ніж скоротилося споживання порівняно із часами до вторгнення. У нас внаслідок атак, внаслідок окупації ЗАЕС відсоток генерації, яка стала недоступною, вищий, ніж відсоток скорочення споживання. Особливо якщо ми подивимося споживання взимку", - сказав Кудрицький.

Він нагадав, що нині в енергосистемі працюють лише три атомні електростанції, а недоступність ЗАЕС - це втрата близько 40% від атомної генерації.

"Частка споживання населення, безумовно, зросла порівняно із часами до повномасштабного вторгнення, тому що багато підприємств - великих споживачів або суттєво зменшили споживання електроенергії, а деякі просто не працюють", - зауважив очільник Укренерго.

Водночас, не всі енергоємні підприємства в Україні розташовані на тимчасово окупованих територіях. "Є інші регіони, де є важка промисловість. Ці регіони, зокрема, і Дніпровсько-Запорізький енерговузол, неокуповані і споживають електроенергію", - пояснив Кудрицький.

Як повідомлялося, в Україні зберігається дефіцит електроенергії. Аварійно-відновлювальні роботи ускладнені через погодні умови, а на Донеччині, Харківщині та Херсонщині - додатково через постійні обстріли.

У серпні Кудрицький заявив, що із 24 лютого споживання електроенергії в Україні знизилося на 30%.

Уже понад тисячу ракет і дронів випустили росіяни по енергоінфраструктурі - Кудрицький

Починаючи з 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Понад тисячу важких ракет і дронів було випущено по об'єктах енергетичної інфраструктури України із 10 жовтня. Ми пережили вісім великих хвиль і більше десятка менших ударів", - сказав Кудрицький.

Він повідомив, що відновлення пошкоджених об'єктів триває безперервно. Мова йде як про магістральні підстанції, так і електростанції, що належать приватним та державним підприємствам.

Кудрицький також зуважив, що остання атака росіян на енергосистему не мала таких руйнівних наслідків як попередні, відзначивши роботу протиповітряної оборони. За його оцінкою, після цієї атаки енергосистема увійшла у стабільний режим досить швидко, розбалансування не спостерігалося.

Як повідомлялося, Збройні сили України у ніч з 6 на 7 грудня знищили 14 безпілотних літальних апаратів Shahed. Сили оборони 5 грудня збили понад 60 ракет, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу.

Масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-