Прикарпатські депутати закликають офіційно називати росію «московією»

Прикарпатські депутати закликають офіційно називати росію «московією»

Укрінформ
Прикарпатські депутати звернулися до керівництва держави з закликом на офіційному рівні використовувати для росії назву «московія».

Це рішення підтримали 56 депутатів, повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку у Фейсбуці Івано-Франківської обласної ради.

«Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, закликаємо Президента України Володимира Зеленського та Верховну Раду України відновити історичну справедливість й на всіх рівнях (державному, дипломатичному, офіційно-діловому та ін.) замість назви «російська федерація» чи «росія» використовувати історичну назву «московія», а громадян цієї держави найменувати, відповідно, московітами», - йдеться у зверненні.

Читайте також: Кислиця пропонує повернути московії її історичну назву

Депутати наголошують, що самою назвою московія, привласнивши спадщину середньовічної Київської Русі, одночасно висловила претензії і на територію України.

«Вся історія взаємовідносин України з Московією – тому підтвердження. Тепер, коли ці відносини набули гострого військово-політичного протистояння, прийшов час відновити історичну правду», - заявили вони.

Як повідомлялося, раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця висловився за повернення росії історичної назви «московія» на законодавчому рівні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-