В Україні зберігається дефіцит електроенергії, в низці областей - аварійні відключення

В Україні зберігається дефіцит електроенергії, в низці областей - аварійні відключення

Укрінформ
В Україні станом на 11:00 8 грудня зберігається дефіцит електроенергії. У кількох областях через перевищення лімітів споживання застосовані аварійні відключення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Станом на 11:00 8 грудня через пошкодження під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі, в системі зберігається значний дефіцит електроенергії. Для обленерго доведено ліміти споживання електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зранку в кількох областях уже перевищено ліміти споживання і застосовано режим аварійних відключень.

При цьому ситуацію з енергопостачанням ускладнюють погодні умови: в багатьох регіонах на заході країни спостерігається мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру, які спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження.

Укренерго повідомляє, що найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні, де ввечері ворог знову піддав масованому артилерійському обстрілу кілька районів. Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи.

Читайте також: У Києві та області тривають екстрені відключення світла

Крім того, цілодобово продовжуються аварійно-відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. У м.Одеса триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами.

Як повідомлялося, Збройні сили України у ніч з 6 на 7 грудня знищили 14 безпілотних літальних апаратів Shahed.

Сили оборони 5 грудня збили понад 60 ракет, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-