Ворог за добу атакував вісім областей - зведення ОВА

Ворог за добу атакував вісім областей - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли восьми областей України, є загиблі і поранені мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 8 грудня.

У Сумській області зранку ворог з мінометів обстріляв територію Миропільської тергромади. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація уточнюється.

Вчора вдень російські війська із мінометів обстріляли Зноб-Новгородську громаду. 11 мін розірвалися на околицях одного із прикордонних сіл.

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі Гуляйполя, Оріхова, Ольгівського, Дорожнянки, Новоданилівки, Новоандріївки, Полтавки, Шевченкового, Малої Токмачки, Щербаків, Новодарівки, Залізничного, Червоної Криниці, Малинівки; Степового, Плавнів, Малих Щербаків, Кам'янського. Надійшло 18 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 93 080 російських загарбників

Минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території Запорізької області.

У Дніпропетровській області росіяни вночі били по Нікопольському району із "Градів" та важкої артилерії. Обстріляли Нікопольську, Червоногригорівську та Марганецьку громади.

У Харківській області зранку війська рф ударили ракетами по Куп‘янську, є влучання біля фундаменту відділення поліції, пошкоджене приміщення, службові автомобілі.

Ворог завдає ракетних та артилерійських ударів по Куп‘янському, Чугуївському і Харківському районах. Є пошкодження господарських споруд, приватних домоволодінь.

Вчора у Чугуївському районі сили ППО збили дві ракети С-300.

У Луганській області підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян поблизу Стельмахівки, Площанки, Червонопопівки і Білогорівки. На Куп’янському напрямку ворог обороняється, обстріляв Стельмахівку, Новоселівське та Андріївку. На Лиманському напрямку зафіксовано вогневе ураження районів Греківки, Невського, Макіївки і Площанки.

У Донецькій області із пізнього вечора до ранку тривали обстріли по всій лінії зіткнення, від Вугледара до Сіверська.

Вночі росіяни обстріляли Авдіївку із РСЗВ "Град" з бойовою частиною з запальними елементами. Є влучання по старій частині міста. По лінії оборони навколо Авдіївки тривали хаотичні обстріли позицій.

Зранку ворог активізував штурмові дії у напрямках Красногорівки, Зеніта, Опитного та Водяного.

Вчора вдень росіяни обстріляли Курахове (центр міста, ринок, автовокзал, житловий сектор), Ямпіль (центр міста, де люди отримували гуманітарну допомогу).

За добу на Донеччині 9 загиблих та 15 поранених цивільних.

Вночі Миколаїв зазнав ворожого ракетного обстрілу, за попередньою інформацією, із зенітно-реактивної системи С-300. Влучання зафіксовані по територіях транспортних підприємств, пошкоджень зазнала цивільна техніка. Без жертв і постраждалих.

Також вночі ворог завдавав ударів із РСЗВ по портовій території Очаківської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: росіяни обстріляли три громади на Дніпропетровщині - випустили понад 70 снарядів

Вчора вдень був обстріл за межами одного із населених пунктів Куцурубської громади.

У Херсонській області російські загарбники продовжують масований обстріл районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, під артилерійським вогнем опинились понад 15 населених пунктів, зокрема Осокорівка, Золота Балка, Качкарівка, Львове, Дудчани, Токарівка, Інженерне, Антонівка, Дніпровське та Херсон.

Минулої доби на Херсонщині загинули четверо працівників поліції, вони підірвалися на каскаді ворожих мін. Ще четверо поліцейських дістали поранення.

Надскладною є ситуація у тимчасово захопленій Голопристанській громаді. Громада перебуває під постійними мінометними обстрілами.

Тривають роботи із розчищення доріг на Херсонщині та відновлення електропостачання. Жителям постійно доправляють гуманітарну допомогу.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Фото: ГУ Нацполіції в Донецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-