Австрія блокує приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони

Австрія блокує приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони

Укрінформ
Австрія продовжує виступати проти приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони.

Про це повідомляє Укрінформ з посилання на Austria Presse Agentur (APA).

"Міністри внутрішніх справ країн ЄС у четвер ухвалюватимуть рішення про розширення Шенгенської зони на Болгарію, Румунію та Хорватію. Єврокомісія вже видала рекомендацію на підтримку цього рішення. Австрія ж дотримується іншої точки зору і, за словами міністра внутрішніх справ Герхарда Карнера, наполягатиме на своєму "ні" щодо Болгарії та Румунії", - йдеться у повідомленні.

Причиною негативної позиції Австрії Карнер назвав зростання незаконної міграції в країну – "понад 100 тис. заяв про надання притулку" цьогоріч.

Читайте також: ЄС погодився лібералізувати візовий режим для Косова з 2024 року

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на саміті "Західні Балкани" у вівторок в Тирані також підтвердив, що Австрія відмовляє Румунії та Болгарії у приєднанні до Шенгенської зони. За словами Негаммера, так званий план дій у міграційній сфері, представлений Єврокомісією для Західних Балкан у понеділок, є недостатнім.

Як зазначає АРА, приєднання Хорватії до Шенгенської зони вважається таким, що відбудеться. Голосування щодо вступу Хорватії відбудеться окремо у четвер. Після цього буде прийматися окреме рішення щодо вступу Румунії та Болгарії.

Читайте також: Європарламент підтримав приєднання Хорватії до Шенгенської зони

Як відомо, Шенгенська зона включає 26 європейських держав, що приєдналися до однойменної угоди, підписаної в селі Шенген (Люксембург) в 1985 році. У плані міжнародних подорожей Шенгенська зона діє подібно до єдиної держави з прикордонним контролем на зовнішньому кордоні — при в'їзді та виїзді із зони, але без прикордонного контролю на внутрішніх кордонах держав, що входять у цю зону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-