ДСНС уже розгорнула в Україні 1 072 «пункти незламності»

ДСНС уже розгорнула в Україні 1 072 «пункти незламності»

Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій уже розгорнула по території нашої держави 1 072 "пункти незламності".

Про це поінформувала пресслужба ДСНС, передає Укрінформ.

«Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула 1 072 "пункти незламності", з яких: 755 стаціонарних пунктів на базі пожежно-рятувальних частин; 315 мобільних пунктів на базі наметів; два мобільні пункти на базі транспортних засобів», - уточнюється у повідомленні.

Усього з початку їхнього функціонування (з 18 листопада 2022 року) у цих пунктах було надано допомогу понад 198 тис. особам, з них в мобільних пунктах на базі наметів - понад 178 тис. особам.

Читайте також: На випадок блекауту оператори зв'язку мають зарезервувати критичні точки мінімум на три доби

Упродовж минулої доби у "пунктах незламності" було надано допомогу понад 8 тис. особам, з них в наметах - понад 7 тис. особам.

У таких "пунктах незламності", незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку, інтернету, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення для мам і дітей.

Їхнє комплектування та функціонування здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

На сайті розміщено мапу таких пунктів по всій країні, вона постійно оновлюється.

Читайте також: Зеленський: Цієї зими вся Україна має стати одним великим Пунктом Незламності

Громадянам рятувальники рекомендують записати адреси найближчих "пунктів незламності" на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії.

Як повідомлялося, 1 грудня речник ДСНС Олександр Хорунжий заявив, що ДСНС вже розгорнула по Україні 1 057 "пунктів незламності".

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-