Президент: Україна робить усе можливе, аби трибунал над рф відбувся

Президент: Україна робить усе можливе, аби трибунал над рф відбувся

Укрінформ
Представники Офісу Президента та уряду взяли участь у конференції в США, яка присвячена питанню створенню спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Україна робить усе можливе, аби трибунал над рф відбувся.

Про це у відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні представники Офісу та уряду взяли участь у конференції в Америці – конференції, яка присвячена створенню спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Зараз теж іще не всі у світі погоджуються, що цей трибунал спрацює. Але хай там що кажуть – ми будемо робити своє й обовʼязково добʼємося результату для України та українців», - заявив Зеленський.

Він також анонсував важливі події у міжнародній площині в другої половини тижня.

«Будуть важливі рішення для нашого захисту», - пообіцяв Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада Парламентська асамблея Ради Європи закликала прискорити створення Спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії росії проти України.

Читайте також: Україна не має сумнівів, що спецтрибунал для росії буде створений - Кориневич

Також Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим рф терористичним.

7 грудня міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону повідомив, що Мін’юст очікує, що Генасамблея ООН підтримає створення Спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-