Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

Укрінформ
Канада та Нідерланди подали до Міжнародного суду ООН в Гаазі спільну заяву про вступ у справу “Україна проти рф” щодо порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз суду.

“Канада та Королівство Нідерландів, посилаючись на статтю 63 Статуту Суду, подали до Секретаріату Суду спільну заяву про вступ до справи щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання та покарання злочин геноциду (Україна проти російської федерації)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Канада та Нідерланди скористалися статтею 63 Статуту Міжнародного суду ООН, згідно з якою сторона міжнародного договору має право втрутитися в розгляд справи, який пов’язаний із його тлумаченням.

У спільній заяві зазначається, що Конвенція має надзвичайно важливе значення для запобігання геноциду та покарання за нього, а закріплені в ній права та обов’язки є обов’язком міжнародного співтовариства в цілому.

Читайте також: Комітет Сенату США схвалив резолюцію про визнання геноцидом дій рф проти України

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН отримав 24 заяви держав, у яких ідеться про підтримку позиції України у справі “Україна проти рф” щодо порушення Конвенції про запобігання геноциду.

рф комунікує з судом і перебуває всередині процесу.

Справа по суті стосується того, що рф маніпулювала тим, що нібито Україна вчиняла “геноцид” впродовж 8 років, зокрема на території Донбасу.

Україна доводить у справі, що рф викривляє положення Конвенції про геноцид, посилаючись на неї.

Читайте також: Мін’юст очікує, що Генасамблея ООН підтримає створення Спеціального міжнародного трибуналу

16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну, метою якого кремль назвав припинення нібито “геноциду” в Луганській та Донецькій областях. Водночас росія заявила, що не виконуватиме наказ Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-