Поширення ідей «руского міра»: справу кримського «міністра» передали до суду

Поширення ідей «руского міра»: справу кримського «міністра» передали до суду

Укрінформ
Прокуратура скерувала обвинувальний акт щодо окупаційного “міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки Крим”.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними відомства, з моменту окупації півострова росією обвинувачений активно сприяв ворогу та обіймав різні керівні посади у незаконно створених органах. У квітні окупанти призначили його «міністром внутрішньої політики, інформації та зв’язку».

"«Міністр» відповідає за поширення ідей «русского мира» серед кримчан та дискредитацію діяльності органів державної влади України. Обвинувачений також організував передачу російської пропагандистської «літератури» для дітей з тоді ще окупованої Херсонщини", - наголошують у прокуратурі АРК.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до десяти років позбавлення волі.

Читайте також: Кримського «депутата» засудили до 12 років за державну зраду

Як повідомлялося, прокуратура оголосила про підозру в держзраді колишньому міністру освіти Дмитру Табачнику, який, за даними слідства, допомагав колаборантам на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-