Роль IT-військ в умовах воєнного стану

Роль IT-військ в умовах воєнного стану

Укрінформ
12  грудня,  14:00 -  пресконференція на тему: "Роль IT-військ в умовах воєнного стану".

Організатори: знімальна група фільму «Перший код».

Учасники: Артур Лерман - режисер; Владислав Савченко - продюсер; Любов Мочалова -  креативний продюсер; Тетяна Буренко - сценарист; Анатолій Анатоліч - модератор.

Коротко. Учасники розкажуть про роль IT-військ в період воєнного сьогодення, які компанії вплинули на розвиток українських IT-технологій, інсайди з ексклюзивних інтерв’ю, зйомки в умовах блекауту та бюджет фільму. Також буде презентовано тизер документального фільму про IT-технології «Перший код». Фільм-дослідження десятиліть українського ІТ-фронту, який захищав стратегічні для України ресурси та влаштовував атаки на російські сайти не тільки в період воєнного сьогодення, але й в далекі дев’яності. Зйомки стрічки досі тривають. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 13:30 12 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Команда фільму "Перший код" презентувала мініфільм про фільм.

У кодову дату 12.12.2022 команда найочікуванішого художньо-документального фільму року «Перший код» про розвиток українських IT-технологій та роль кібервійськ у період війни презентувала  мініепізод за мотивами основного фільму.

Фільм «Перший код» створювався на основі інтерв’ю з представниками провідних IT-компаній України і буде презентовано у першому кварталі 2023 року.

Про це режисер фільму Артур Лерман повідомив під час пресконференції "Роль IT-військ в умовах воєнного стану" в Укрінформі.

«Ми зараз на екваторі знімального процесу. Зйомки мають завершитися наступного місяця. Постпродакшн триватиме ще півтора місяці. Після цього можемо вже презентувати готову роботу. Орієнтовно у першому кварталі 2023 року. Герої фільму - це люди, які стоврили IT-індустрію і стояли у її витоків. Це дуже харизматичні герої, які мене особисто дуже вразили. Взагалі «Перший код» - це не про IT у вузькому сенці. Це про портрет епохи і людей, які створили цю індустрію. Я, як режисер хочу, щоб цей фільм став натхненням, адже в IT-індустрія зараз переналаштовується. Тому я хочу, щоб  цей фільм надихав на майбутні подвиги»", – сказав режисер.

Креативна продюсерка Любов Мочалова зазначила, що назва фільму "Перший код" була вигадана командою Європейської асоціації програмної інженерії, коли лише планувалися зйомки – до початку повномасштабного російського вторгнення, а слоган "Таємний код їхньої перемоги" був створений нещодавно, коли минув уже майже рік цієї війни. "Ми абсолютно переписали весь сценарій. Коли побачили, що українські кібервійська отримали абсолютну перемогу над росією, вирішили зробити дослідження, як це сталося. Ми розшифровуємо це упродовж усього повного метру", – пояснила Мочалова.

Вона поінформувала, що станом на зараз абсолютно всі стрімінгові платформи України готові показати цей фільм, однак креативна команда також орієнтується на всесвітньо відомі платформи – 

Netflix, Amazon та Apple TV. За її словами, агенти цих платформ уже очікують готовий продукт, щоб визначитися щодо трансляції. При цьому креативна продюсерка висловила думку, що цей фільм може бути показано в українських кінотеатрах, але дата виходу в прокат залежатиме від результатів перемовин із міжнародними платформами.

Мочалова також розповіла, що зараз тривають переговори з топовими українськими артистами щодо написання саундтреку до фільму. "Щойно ми когось оберемо – одразу повідомимо", – додала вона.

Водночас продюсер Владислав Савченко, який виступає головним інтерв’юєром у фільмі, розповів, що одним із героїв фільму став міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Зокрема, урядовець розповідає про кіберзагрози, у тому числі під час повномасштабної війни, створення системи кіберзахисту.

Окрім цього, Савченко поінформував, що бюджет стрічки становить приблизно 8 мільйонів гривень.

Під час пресконференції також було презентовано тизер фільму: https://youtu.be/F2ZtSXsn_hI

Як повідомлялося у художньо-документальному фільм "Перший код" ідеться про історію подорожі у часі яка починається ще з 50х років - від створення українськими інженерами першого комп’ютера і до сьогодення, - коли ІТ-сектор став не лише потужною індустрією, а й важливим фронтом у війні з росією.

Автори "Першого коду" записали розмови з українськими стартапами й компаніями, які вийшли на міжнародний ринок. Зокрема, з EPAM, 3D Look, Eleks, Looksery, Techiia, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine, а також Інститутом кібернетики імені Глушкова НАН України та Міністерством цифрової трансформації.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-