У Криму окупанти знесли модерністський санаторій «Зорі України»

У Криму окупанти знесли модерністський санаторій «Зорі України»

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму загарбники знесли унікальний модерністський санаторій "Зорі України".

Як передає Укрінформ, про це повідомила спільнота Ukrainian Modernism в Instagram.

У спільноті зауважили, що після окупації Криму до рук злочинної влади-терориста серед іншого майна відійшло майже 200 санаторіїв.

«путінська кліка почала активно розпродавати санаторії в приватні руки й передавати силовим структурам. І ось ми бачимо результати цієї діяльності. Унікальний комплекс споруд російські окупанти підірвали, щоб звільнити місце під забудову», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у спільноті, санаторій "Зорі України" — шедевр архітектури модернізму світового рівня. Його проєкт у поселенні Кікінеїз (нині - Оползневе) розробили архітектори Валерій Жилкін та Євсій Перченков. Відкрився санаторій в 1986 році.

Читайте також: Загарбники у Маріуполі знесли вже понад 50 тисяч квартир - Андрющенко

«Якщо раптом у когось з вас досі є ілюзії щодо того, що у путінської росії є якийсь пієтет до радянської спадщини — забудьте. Їм невідомі поняття культури ти спадщини, цінність становлять тільки гроші та війна», - додали в Ukrainian Modernism.

Як повідомлялося, самопроголошена російська "влада" у тимчасово окупованому Севастополі вимагає до 1 січня переоформити українські документи на земельні ділянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-