Викрадений загарбниками житель Генічеська Дмитро Захаров перебуває у Криму – правозахисники

Викрадений загарбниками житель Генічеська Дмитро Захаров перебуває у Криму – правозахисники

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму перебуває мешканець Генічеська Дмитро Захаров, якого загарбники викрали у червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Кримська правозахисна група.

«Мешканець Генічеська Дмитро Захаров, викрадений у червні, перебуває наразі у Криму, проте міноборони рф стверджує, що він не значиться у переліку осіб, затриманих за “протидію спецоперації”, - розповіли у КПГ.

Як повідомляється, 16 червня ввечері Дмитра Захарова затримали російські військові у Генічеську поруч із продуктовим магазином.

Читайте також: Міграційна служба оформила перше посвідчення на повернення депортованої до рф особи

Згодом у російських пропагандистських медіа зʼявилася інформація, що фсб затримала чоловіка, який нібито розсилав військовим рф повідомлення за наказом СБУ.

Також зʼявилося відео, у якому Захаров розповідає, що нібито займався незаконним виловом морепродуктів і це покривав співробітник СБУ. Захаров у цьому відео каже, що цей співробітник спецслужби нібито скинув йому близько 500 номерів російських солдатів, на які він розіслав повідомлення «російський солдат, здавайся, подумай про сім’ю, ми допоможемо тобі повернутися живим».

Як пише "Кримська правозахисна група", у відповіді на запит дружини Захарова у кримське фсб йдеться, що проводиться перевірка дій Дмитра Захарова “на предмет заподіяння шкоди безпеці рф у ході проведення сво (війни росії проти України – ред). Особа перебуває в умовах, що виключають загрозу життю та здоров’ю”.

Наприкінці вересня адвокат Захарова отримав відповідь на адвокатський запит від федеральної служби військ нацгвардії міноборони рф, де повідомляється, що “за наявними на 27 вересня даним Захаров. Д.С. не значиться у переліку осіб, затриманих за протидію спецоперації”.

Читайте також: Загарбники у Херсоні мордували голодом 14-річного підлітка - омбудсмен

Як повідомлялося, у сімферопольському СІЗО загарбники утримують викрадену у травні херсонську волонтерку Ірину Горобцову. Також там утримують викраденого на Херсонщині екскомандира корабля ВМС України Олексія Кисельова.

Правозахисники повідомляли, що у СІЗО Сімферополя загарбники утримують іспанського волонтера Мар’яно Гарсіа Калатаюда, який зник на початку повномасштабного вторгнення у Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-