Розвідка Фінляндії не вірить у здатність росії посилити новий кордон з НАТО

Розвідка Фінляндії не вірить у здатність росії посилити новий кордон з НАТО

Укрінформ
Після вступу Фінляндії до НАТО росія заявлятиме про необхідність посилити кордон з Альянсом, але через брак ресурсів не зможе цього зробити.

Таку думку висловив голова розвідувального центру Оборонних сил Фінляндії полковник Есапеккі Вехкаоя, повідомляє Укрінформ із посиланням на Yle.

«росія вважатиме за необхідне посилити свою військову присутність на новому кордоні з НАТО, однак плани та реальність у рф відрізняються», - сказав очільник розвідцентру.

На його думку, найближчі кілька років у цьому напрямку не буде вжито дуже значних практичних заходів, зокрема тому, що російська армія зазнала і продовжує зазнавати значних втрат в Україні.

Читайте також: Штати готові гарантувати безпеку Фінляндії й Швеції до їх вступу до НАТО – Білий дім

Вехкаоя також запевнив, що військова розвідка Фінляндії має «дуже добру здатність бачити і чути», що відбувається і планується у сусідніх регіонах.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня уряди Фінляндії та Швеції передали офіційні заявки на приєднання до НАТО. Для завершення процесу відповідне рішення на національному рівні мають ухвалити всі 30 країн Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-