Посадовці починають серію візитів до ЄС на перемовини про статус кандидата - Стефанішина

Посадовці починають серію візитів до ЄС на перемовини про статус кандидата - Стефанішина

Укрінформ
Представники України розпочинають серію візитів до столиць Європи для обговорення надання державі статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Розпочинаємо серію візитів до столиць ЄС, де будемо говорити про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС вже у червні. Це історичний момент для всієї Європи, який не можна змарнувати. Моя перша зупинка – Париж», - написала урядовець.

Вона зауважила, що надання статусу буде значною мірою політичним рішенням європейських лідерів, і українську владу чекають непрості перемовини. Водночас Стефанішина запевнила, що Україна має багато союзників у ЄС, а також потужну підтримку серед громадян Євросоюзу.

До команди, яка здійснюватиме візити, увійшли міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та керівник Офісу Президента Ігор Жовква.

Стефанішина зауважила, що команда матиме адвокацію на парламентському треку з боку Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, його першого заступника Олександра Корнієнко та віцеспікера Олени Кондратюк, а також народних депутатів. Також до цієї роботи долучиться Платформа громадянського суспільства Україна-ЄС, Центр "Нова Європа", Мережа захисту національних інтересів «А Н Т С», Центр протидії корупції, Лабораторія законодавчих ініціатив та інші.

«Не буду розкривати всіх деталей, але залучаємо всі можливі інструменти, платформи, ресурси. Це наш обов'язок перед сотнями тисяч українських воїнів, які протистоять щодня безжальному агресору, перед кожним українським громадянином, який мріяв про вільну європейську Україну, але, на жаль, вже не побачить її», - підкреслила віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Повоєнна відбудова України: Стефанішина розповіла про план, який готує ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-