У рф строковиків з крейсера «Москва» хочуть визнати померлими внаслідок катастрофи

У рф строковиків з крейсера «Москва» хочуть визнати померлими внаслідок катастрофи

Укрінформ
Батькам російських строковиків, які проходили службу на крейсері «Москва», знищеному українськими військовими, пропонують визнати синів «померлими внаслідок катастрофи».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у публікації видання "Новая газета. Европа".

За його інформацією, родичам 19-річного Мухаммеда Муртазаєва, який проходив військову службу на крейсері "Москва", пропонували підписати документи про те, що він вважається "померлим унаслідок катастрофи". Мати Мухаммеда заявила, що нічого не підписуватиме.

Аналогічну історію розповіла мати іншого загиблого строковика, яка просила не називати її імені. У міноборони росії при цьому заперечують участь крейсера в так званій "спеціальній операції".

Як пише видання, батьки строковиків продовжують вимагати правди від командування і збираються подавати колективний позов до міноборони рф.

Читайте також: Переговори екіпажу підтверджують: у крейсер «Москва» влучили дві українські ракети

Від дня знищення крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун" минуло вже більше місяця, а міноборони росії лише одного разу прозвітувало про одного загиблого військовослужбовця і 27 зниклих безвісти.

При цьому батьки матросів з їхніх слів розповідали про щонайменше 40 загиблих. У будь-якому разі точна кількість загиблих, поранених та евакуйованих членів екіпажу залишається невідомою.

Читайте також: рф не може замінити свій знищений у Чорному морі крейсер «Москва» - розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня в Чорному морі затонув ракетний крейсер "Москва" - флагман чорноморського флоту рф. Генштаб ЗСУ заявив, що корабель був уражений двома ракетами типу "Нептун" українського виробництва. У росії заперечували цей факт, однак у Пентагоні згодом підтвердили інформацію української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-