Зеленський розповів про план дій влади в разі замаху на Президента

Зеленський розповів про план дій влади в разі замаху на Президента

Укрінформ
У разі критичної ситуації, спричиненої російським вторгненням, Україна б не залишилась без управління.

Про це сказав Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі у форматі «запитання – відповіді», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з нашим законодавством, в нашій державі є кому керувати в такій ситуації (замаху на Президента – ред.). І ми це чітко розуміли: якщо буде, наприклад, замах, і якщо буде така ситуація – окуповане місто, окупований Київ – то я повинен був думати, хто буде займатися управлінням державою, щоб не втратити державу, щоб не втратити керівництва державою, не втратити всі наші інституції, починаючи з армії і закінчуючи фінансовими інституціями», - сказав Зеленський.

Він уточнив, що такі інституції повинні працювати щоденно, постійно, адже люди мають отримувати заробітну плату, соціальну допомогу, пенсії.

Читайте також: Зеленський: В українців немає жодної альтернативи, крім як боротись і перемогти

«І тому ми були підготовлені і розділені – я, прем’єр-міністр і голова парламенту – бо у нас парламентсько-президентська республіка. Ми розуміли: якщо буде та чи інша втрата, ми будемо готові до цього. Ми розділили Кабінет Міністрів на дві частини – це було два дублі, два Кабміни, щоб країна могла бути захищена від будь-яких, навіть таких результатів», - зазначив Президент.

Щодо ймовірного замаху він зауважив, що було багато спроб його вчинити.

«Я до цього ставлюся достатньо філософськи. Ми всі вирішили відстоювати нашу державу і нікуди не бігти, а залишатись в Україні і бути тими, ким ми є, на своїх посадах, кожен на своєму місці. Ми розуміємо, що така загроза є щоденно… Ну, поки я живий, і це не голограма, я реально з вами розмовляю», - сказав Зеленський.

Читайте також: Time назвав сотню найвпливовіших людей 2022 року, серед них - Зеленський та Залужний

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-