Жінки становлять п’яту частину особового складу ЗСУ - Зеленська

Жінки становлять п’яту частину особового складу ЗСУ - Зеленська

Укрінформ
Жінки становлять п’яту частину особового складу Збройних сил України. Для порівняння, це один із найвищих показників серед країн - членів НАТО.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі з нагоди Дня героїв, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні в Україні відзначають День героїв. І – героїнь. У цей день вітають тих, хто героїчно боровся за українську незалежність й продовжує це робити зараз. Наші жінки давним-давно уже не тил української армії. Сьогодні вони складають понад п’яту частину усього особового складу ЗСУ. Чи це багато? Дуже. Один з найвищих показників серед країн НАТО», - написала вона.

Читайте також: Після перемоги варто змінити нормативи щодо різниці в оплаті праці жінок і чоловіків - Зеленська

Перша леді нагадала, що українка, командувачка жіночою чотою Українських Січових Стрільців у Першій світовій війні Олена Степанів була першою жінкою-офіцером у Європі, й розповіла про нинішніх українських військовослужбовиць.

«Наша героїня – це скрипалька Ольга Рукавішнікова, що у перший день вторгнення змінила класичний інструмент на гвинтівку. Це Ярина Чорногуз – одна з топ-100 найвпливовіших жінок України за версією Forbes – яка замість філологічної кар’єри обрала берет морської піхотинки. Це поетеса Олена Герасим’юк, яка з 2017 року поїхала на війну парамедиком у складі добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» та рятувала поранених у найгарячіших точках на сході. Це Катерина “Пташка”, чий спів у підвалах Азовсталі вселив надію у мільйони українців», - зауважила дружина Президента.

Зеленська підкреслила, що таких героїнь – тисячі, і про них є проєкт “Невидимий Батальйон”, який створили у 2015 році як правозахисний рух українських жінок-військових проти російської агресії на сході України. Нині, за її словами, проєкт розповідає про жінок, які захищають усю країну, і кожна історія варта того, щоб її знали.

23 травня в Україні відзначають День героїв, встановлений на честь українських захисників та захисниць, які вибороюють свободу та незалежність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-