Президент: Війна закінчиться перемогою України, ми на своїй землі

Президент: Війна закінчиться перемогою України, ми на своїй землі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що війна, розв'язана росією проти України, закінчиться перемогою нашої держави.

Про це Зеленський сказав під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі у форматі “запитання – відповіді“, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас немає виходу, і наша війна закінчиться нашою перемогою. Це не війна до останнього українця, ми не маємо права просто віддати і землю, і людей, які живуть на цій землі. Думаєте, нам потрібна земля без людей? Ні. Думаєте, є щастя в тому, що результатом цієї війни є вимушено переміщені особи, люди, які виїхали в інші держави і які там живуть? І які люди поїхали - чоловіки залишилися - поїхали жінки, поїхали діти. Тому буде перемога, тому що це наша земля, наші люди, ми за них боремося. Ми віддаємо високу ціну, але точно буде перемога, тому що іншого виходу просто немає”, - наголосив Зеленський, відповідаючи на запитання, чим закінчиться війна росії проти України, і чи сподівається він на підписання якоїсь мирної угоди з президентом рф путіним.

Зеленський також зауважив: “Розумію, що будь-яка війна закінчується дипломатією, дипломатія може привести до миру, мир - це бажання кожної нормальної людини.”

Читайте також: Україні треба допомагати зараз, аби потім не гинули громадяни країн НАТО - Зеленський

“Чим закінчиться наша війна? Давайте на це подивимося об’єктивно. Стражданнями багатьох сімей. Втратою великої кількості людей, великими втратами рідних, близьких, батьків, які пережили своїх дітей. Це ж трагедія для всіх нас, у кого є діти, і в кого немає, я впевнений, всі розуміють це відчуття. Все це трагедія”, - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що не українці розпочинали цю війну.

“Ми на своїй землі. Нам немає куди дітися, і тому ми міцні, тому ми об’єднані, тому ми воюємо тут, і воюємо тут за те, що я вам говорю - за свободу. Ніхто не хоче віддавати своє життя, але люди віддають його заради майбутнього. І це не пафосні слова. У цьому великий біль, велике страждання українського народу і будь-якого народу, який проходить війну. Ось чим закінчуються війни, і оцінити цей біль неможливо”, - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський: Ця війна має навчити світ діяти превентивно, а не просто реагувати

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-