Україні треба допомагати зараз, аби потім не гинули громадяни країн НАТО - Зеленський

Україні треба допомагати зараз, аби потім не гинули громадяни країн НАТО - Зеленський

Укрінформ
США й інші країни НАТО мають розуміти, що у разі поразки України росія піде далі, й гинути будуть уже їхні громадяни. Аби цього не сталося, потрібно підтримати Україну зараз.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі у форматі «запитання – відповіді», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першочерговою є Україна, вона тут, вона на кордоні з рф, яка сьогодні на нас наступає. Якщо ми впадемо, якщо Україна не витримає, росія піде далі. А далі вона піде на Балтійські держави - в Естонію, Литву, Латвію. Це - маленькі держави, які самостійно, навіть якщо вони об’єднаються втрьох, не зможуть захистити ті цінності, про які я сказав (свободу і демократію – ред.). І тоді вже вони повинні будуть продемонструвати, що вони є членами НАТО. І Сполученим Штатам треба буде це продемонструвати», - зазначив глава держави.

Зеленський підкреслив, що у разі, коли доведеться захищати вже країни НАТО, військові США та інших членів Альянсу муситимуть воювати й можуть загинути.

Читайте також: Зеленський: Ця війна має навчити світ діяти превентивно, а не просто реагувати

«Щоб ті чи інші військові, ті чи інші громадяни США, європейських держав, які є членами НАТО, щоб вони не гинули і не бачили потім те, що бачать наші сім’ї, треба підтримувати Україну». – наголосив Президент.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-