На сході дуже «гаряче», але ворогу не вдається оточити підрозділи ЗСУ – Міноборони

На сході дуже «гаряче», але ворогу не вдається оточити підрозділи ЗСУ – Міноборони

Укрінформ
Донеччина та Луганщина наразі є зоною активних бойових дій, де ворог намагається оточити ЗСУ, але їм поки це не вдається.

Про це в телеефірі заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє кореспондент Укрінформу

«На сьогодні південь і схід – це активна зона бойових дій, і там на сьогодні дійсно дуже гаряче. Найгарячіше сьогодні на сході – це Донецька, Луганська область. І дійсно, ситуація вкрай складна; російські війська намагаються оточити наші війська. Їм поки що це не вдається, але боротьба дуже серйозна зараз триває. І насправді росію цікавить не тільки географічні кордони Донецької і Луганської областей, а й південь України, і безумовно, вони готуються по всій лінії кордону, де вони можуть це робити і вже навіть по тих лініях, де є тимчасово зайняті території. З тих територій так само вони ведуть вогонь і там же розташували свої засоби ПВО. Тому ситуація доволі складна, але ЗСУ потужно чинять опір», - сказала Маляр.

Читайте також: Українські військові вибили росіян із Тошківки на Луганщині – Гайдай

Вона додала, що перемога буде за Україною, але потрібно набратись терпіння і зрозуміти, в яких складних умовах перебувають українські військові.

Відповідаючи на запитання, коли Україна може отримати від міжнародних партнерів достатню військову допомогу, аби розпочати контрнаступ, Маляр зазначила, що слід бути дуже обережними у таких прогнозах, адже подібна інформація є частиною оборонного плану. Тож, ніхто її не розголошуватиме, аби не дати можливості ворогу коригувати свої дії.

Читайте також: На Донецькому напрямку ворог намагається прорвати оборону ЗСУ

Маляр нагадала, що Україна потребує важкого озброєння, артилерії, військової техніки та ін.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-