Чемпіонат України можна провести за схемою Ліги чемпіонів – Григорій Суркіс

Чемпіонат України можна провести за схемою Ліги чемпіонів – Григорій Суркіс

Укрінформ
«Поділити команди на малі групи, і компактно, якщо треба — в окремих містах Західної України чи у столиці, виявити найкращих, щоб потім звести їх у плей-оф».

Колишній президент «Динамо» та ФФУ, колишній віце-президент УЄФА Григорій Суркіс запропонував можливі формати проведення чемпіонату України в умовах війни, передає Укрінформ.

«Якщо війна загостриться – тоді напевне, довелося б консервувати футбольне господарство, відправляти у безстрокову відпустку гравців та тренерів, інший персонал зі всіма юридичними наслідками.

Читайте також: Суркіс про «Динамо»: команда не розпродається

Але якщо інтенсивність бойових дій, навпаки, матиме тенденцію до зменшення — треба застосовувати інші алгоритми. Також підготовлені заздалегідь. Зможемо провести повноцінні турніри в усіх лігах, за участі тих команд, що грали в останньому сезоні — буде дуже добре. При цьому жодна з них не повинна страждати — понижуватися класом, приміром. Навпаки! Тим, хто зупинився на перехідних місцях в перший чи другій лігах, треба надати можливість підвищення. Нехай в УПЛ тоді виступає 18 чи навіть 20 клубів.

До речі, за подібною схемою проходив найперший, перехідний чемпіонат України. Усі його матчі відбулися навесні 1992 року — 20 команд вищої ліги змагалися у двох групах, переможці яких зустрілися в фіналі. Така модель скорочує кількість матчів майже вдвічі.

Читайте також: Усі легіонери повернуться в «Динамо», щойно відновиться футбол – Суркіс

А якщо виникне необхідність провести турнір у максимально стислі терміни, можемо використати схему основної сітки Ліги чемпіонів. Поділити команди на малі групи, і компактно, якщо треба — в окремих містах Західної України чи у столиці, куди вже повертаються більшість мешканців, і навіть перші особи провідних дипломатичних представництв, на окремих стадіонах, виявити найкращих, щоб потім звести їх у плей-оф. Варіантів краще підготувати декілька, усі їх детально прорахувати і покласти в умовні сейфи», – сказав Суркіс.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 89-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-